Kaymakam Arslan Japonya yolcusu

İçişleri Bakanlığı programı dahilinde 17 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında Japonya’da bulunacak olan Milas Kaymakamı Eren Arslan, Japonya’nın kalkınma modellerini inceleyerek yerel kalkınma için farklı uygulamaları tecrübe...

Kaymakam Arslan Japonya yolcusu

İçişleri Bakanlığı programı dahilinde 17 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında Japonya’da bulunacak olan Milas Kaymakamı Eren Arslan, Japonya’nın kalkınma modellerini inceleyerek yerel kalkınma için farklı uygulamaları tecrübe edecek.

Milas’ta kurumlar arası işbirliğinin sağlanmasına ve çeşitli projelerin hayata geçirilmesine öncülük eden Milas Kaymakamı Eren Arslan, bir yandan kırsal mahallelere ziyaretler gerçekleştirirken bir yandan da diğer çalışmalarını sürdürüyor.

2016 yılının aralık ayında Milas Kaymakamı olarak göreve başlayan Arslan, İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü ve Japonya Uluslararası İşbirliği Teşkilatı’nın finanse ettiği bir programa seçildi. İçişleri Bakanlığı tarafından seçilen ve görevlendirilen Kaymakam Arslan, mülki idare amirlerinin yerel kalkınma için farklı uygulamaları tecrübe etmelerini amaçlayan proje kapsamında 17 Ocak’ta Japonya’ya gidecek. 15 Şubat’a kadar Japonya’da bulunacak olan Kaymakam Arslan, bir ay sürecek olan ziyarette, yerel yönetim mekanizmasını, yerel kalkınma yaklaşımını ve Japonya’daki her bir kalkınma modelinin arka planını inceleyecek.

Proje kapsamında görev alan mülki idare amirleri, yerel kalkınma için açık bir vizyonla hareket ederek bölgenin karakteristik özelliklerini maksimize eden eylem planları hazırlayacaklar. (İHA)

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.