Kayın Mantarında ekim başladı

Geçtiğimiz yıl Yerkesik beldesinde deneme üretimi başarı ile sonuçlanan Kayın Mantarında bu yılın ekimleri başladı. Geçen yıl deneme üretiminden başarılı sonuç alan üreticiler Sadi Karabulut ve dursun Demirtaş yeni ekimlerini...

Kayın Mantarında ekim başladı

Geçtiğimiz yıl Yerkesik beldesinde deneme üretimi başarı ile sonuçlanan Kayın Mantarında bu yılın ekimleri başladı. Geçen yıl deneme üretiminden başarılı sonuç alan üreticiler Sadi Karabulut ve dursun Demirtaş yeni ekimlerini de gerçekleştirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Yerkesik Belediyesi bünyesinde görevlendirilen Ziraat Mühendisinin teknik ve bilgi desteği üretimin bütün aşamalarında sağlanırken üreticiler yeni dönem ekimlerini de yaptı. Bu yıl 1000 torbası Sadi Karabulut, 1200 torbası da Dursun Demirtaş tarafından olmak üzere toplam 2 bin 200 torba üretim yapılacak. Kayın Mantarında Ağustos-Nisan ayları arasında ekimden sonra 3 hasat yapılabiliyor. Kayın Mantarının kilosu perakende 15 TL’ye kadar, toptan ise 5 ila 6 TL’ye kadar alıcı buluyor.

İkinci sezon ekimi gerçekleştiren üreticiler Sadi Karabulut ve Dursun Demirtaş, “Geçtiğimiz yıl raf sistemine göre ekim yapmıştık. Bu sene biraz daha geliştirdik ve askı sistemine geçtik. Aynı zamanda torba büyüklüğü ve sayısını da arttırdık. Asma sisteminin bakımı daha rahat. Bu yıl ki ekimlerimizi de gerekli hammaddelerimizi gerekli işlemlerden geçirdikten sonra ekimimizi gerçekleştirdik.”dediler.

Geçen ekim döneminde pazarlama noktasında bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten üreticiler, “ Bu yıl toptan satış için bağlantılar yaptık. Ürettiğimiz ürünlerde hiçbir kimyasal katkı yok. Kayın Mantarı tamamen doğal ortamlarda üretilen organik bir ürün ve insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri var. Kalp ve damar hastalıklarında ve şeker hastalığının tedavisinde doğal ve olumlu etkisi var.

Ayrıca alternatif bir tarım ürünü. Her evde rahatlıkla üretimi yapılabilecek bir ürün. Vatandaşlarımız rahatlıkla bu ürünü üreterek hem kendi hem de yörelerindeki ekonomilere katkı sağlayabilirler. Sadece yetkililerden pazarlama noktasında destek ve yönlendirme bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda beldemizde  üretim kapasitesi ve üretici sayısının artmasını temenni ediyoruz”dediler.

Bu haber toplam 278 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.