Kayın Mantarı üretimi artıyor

Alternatif tarım ürünleri kapsamında Muğla ve ilçelerinde başlanan Kayın Mantarı üretiminde peşpeşe başarılı sonuçlar alınıyor.Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından alternatif ürün kapsamında...

Kayın Mantarı üretimi artıyor

Alternatif tarım ürünleri kapsamında Muğla ve ilçelerinde başlanan Kayın Mantarı üretiminde peşpeşe başarılı sonuçlar alınıyor.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından alternatif ürün kapsamında üretimi başlanan kayın mantarı üretimi üreticilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kapalı mekânlarda üretimi yapılan, üretim için ilk meteryallerin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından karşılanan Kayın Mantarı üreticisi her geçen yıl artarak devam ediyor.

Köyceğiz’de ilk defa kayın mantarı üreticisi olan Şaynaz Çelebi’ye Kasım 2013 tarihinde 100 m2’lik alanda misel ekimi yaptırıldı. Üretim materyali olarak, balya, saman ve kavak talaşı ile 2 ton kompost hazırlanarak üretime geçildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce temin edilen, kayın mantarı miseli ile üretimde kullanılan diğer malzemeler üreticiye ücretsiz olarak verildi.

Kasım ayı başında başlatılan çalışmalar neticesinde ilk kayın mantarı Aralık ayında hasat edilmeye başlanırken, kilogramı 10-15 TL arasında satışa sunuldu. Üretim esnasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri her hafta düzenli şekilde üretim yerini kontrol ederek, kayın mantarının yetiştiriciliği ve bakımı konularında üreticiyi sürekli bilgilendirildi. Çalışmalardan bir hayli memnun olan üretici Şaynaz Çelebi, ileriki dönemde işletmesini daha da büyüteceğini belirtti.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.