Kaybolan gençleri Jandarma ve AKUT buldu

Fethiye’de tarihi Likya yolunda yürüyüşe çıkan iki genç, jandarma ve Fethiye AKUT ekiplerine zor anlar yaşattı. Gençler bulundukları yerin koordinatlarını vermelerine rağmen aynı yerde beklemeyip kendi imkanları ile kurtulmaya...

Kaybolan gençleri Jandarma ve AKUT buldu

Fethiye’de tarihi Likya yolunda yürüyüşe çıkan iki genç, jandarma ve Fethiye AKUT ekiplerine zor anlar yaşattı. Gençler bulundukları yerin koordinatlarını vermelerine rağmen aynı yerde beklemeyip kendi imkanları ile kurtulmaya çalışınca aramalar sabaha kadar sürdü.

Fethiye Karagözler Mahallesinden tarihi Likya yolu işaretlerini takip ederek Kayaköy’e yürüyen 17 yaşlarındaki Lise öğrencileri Mustafa Duman ve İlker Akülker hesapladıkları saatte Kayaköy’e ulaştılar. Yürümeyi seven iki genç buradan Afkule manastırına kadar yürümeyi sürdürmek isteyince tekrar Kayaköyden yola çıktılar. Yaklaşık 17 kilometre yürüyen gençler akşam saatlerinde tekrar geriye döndüler. Fakat sarp kayalık ve aşırı ormanlık alanda yollardaki Likya yolu işaretlemelerini kaybedince yönlerini şaşırdılar. Gençler dün saat 20.00 sıralarında 112 acil’i arayıp kaybolduklarını yanlarındaki GPRS cihazından koordinatları verdiler. 112 Acil, Ölüdeniz Jandarma Karakol komutanlığını arayıp, Bu kişilerin verdiği koordinat ve telefon numarasını iletti. Jandarma hemen bu koordinatlarda arama yaptı. Fakat iki genç bulundukları yerde durmayıp yollarına devam ettikleri i,çin ulaşamadı. Gençlerin telefonlarının şarzı da bitince jandarma AKUT Fethiye ekibinden destek istedi. Aynı koordinatları alan Fethiye AKUT ekibi gece saat 01 .00 den itibaren tam 7 saat arama gerçekleştirdi. Operasyon sorumlusu Ersin Gür ve 7 kişilik AKUT ekibi saat 07.00’e kadar 3 kilometrelik alanda Turunç Muğarı tepesi çevresinde zaman zaman “ Mustafa”diye bağırarak arama yaptı. AKUT Fethiye ekibi bu aramayı yaparken 112 Acil’e sabah erken saatte gelen telefonda iki gencin Kayaköy’e ulaştıkları bildirildi. Jandarma hemen Kayayköy’e geçerek gençlere ulaştı. İki genç jandarmayı bilgilendirdikten sonra ailelerine teslim edildi.

Gençlerden İlker Akülker, yürüyüş macerasını anlattıktan sonra sabaha kadar Likya yolu işaretlerini bulmaya çalıştıklarını söyledi. Akülker “Jandarma ve AKUT’a teşekkür’de ederek biz yolumuzu kaybettik. 112 Acil’le telefon bağlantısı kurduk. Koordinatlarımızı verdik ama bulunduğumuz yerde beklemeyince herkes telaşlandı” diye konuştu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.