Kaybolan ekibi AKUT buldu

Marmaris ilçesinde, ormanda yönünü kaybedip kaybolan beş kişi bulundu. Marmaris'te önceki sabah 7 kişilik grup, Beldibi beldesi Gökbel mevkiindeki ormanlık alanda yürüyüşe çıktı. Ormanın içlerine doğru ilerleyen ve birbirlerinden...

Kaybolan ekibi AKUT buldu

Marmaris ilçesinde, ormanda yönünü kaybedip kaybolan beş kişi bulundu. 

Marmaris'te önceki sabah 7 kişilik grup, Beldibi beldesi Gökbel mevkiindeki ormanlık alanda yürüyüşe çıktı. Ormanın içlerine doğru ilerleyen ve birbirlerinden uzaklaşan gruptan 5 kişi, havanın kararmasının ardından yönlerini kaybetti. Gruptakilerin cep telefonu ile AKUT Marmaris ekibine ulaşıp yardım istemesi üzerine harekete geçen ekipler, bu kişilerin bulunması için çalışma başlattı. Bir süre sonra gruptakilerden 4'üne ulaşıldı. Bulunan kişilerden farklı bir yöne giden Elvan Kargın ise sabah saatlerinde bulundu. Kargın'ın bulunması için AKUT, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri ve jandarma ekiplerince yürütülen arama çalışmaları sona erdi. Bu arada yürüyüşe çıkanların Marmaris Vergi Dairesi'nde çalıştıkları belirtildi.

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan 7 kişilik gruptaki kadın, geceyi yalnız başına dağda geçirdikten sonra sabah saatlerinde bulundu. Dağın zirvesine doğru çıktığı belirlenen Elvan Kargın'a (42) yanında cep telefonu olmadığı için ulaşılamadı. Sabah saatlerinde yeniden çalışma başlatan ekipler, Kargın'ı bulmayı başardı. AKUT ekibi tarafından iki saatlik bir çalışmayla orman yoluna indirilen kadın, ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ayakta durmakta güçlük çeken Kargın,: ''Acı bir tecrübe yaşadım ama dağ yürüyüşüne devam edeceğim, Kartal Gölü'ne gideceğim. Çikolatasına iddiaya girmiştik, zirveye çıkacaktık. Ben birinci olmak için zirveye çıktım ama onlar çıkmayınca gelmelerini bekledim. Aşağı inebilirdim ama yerimden kıpırdamak doğru değildi. Çünkü onlar da oraya geleceklerdi. Hava kararınca orada kaldım hiç bir yere gitmedim.'' Dedi.

Gece yağmur ve sisin olduğunu anlatan Kargın, sağlık durumunun iyi olduğunu sadece başının döndüğünü ifade etti.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.