Kaybolan çocuğun imdadına “Melek” koştu

Muğla’nın Menteşe İlçesi Orhaniye mahallesinde yolunu kaybeden çocuğun imdadına mahallelisi Melek Ayhan yetişti.Mustafa YıldırımMuğla’nın Menteşe İlçesi Orhaniye mahallesi’nde Eczane işletmeciliği yapan Melek Ayhan,...

Kaybolan çocuğun imdadına “Melek” koştu

Muğla’nın Menteşe İlçesi Orhaniye mahallesinde yolunu kaybeden çocuğun imdadına mahallelisi Melek Ayhan yetişti.

Mustafa Yıldırım

Muğla’nın Menteşe İlçesi Orhaniye mahallesi’nde Eczane işletmeciliği yapan Melek Ayhan, kaybolmuş bir çocuk buldu. Evinden çıktıktan sonra yolunu kaybettiğini söyleyen küçük çocuğun imdadına Ayhan yetişti. Melek Ayhan, İsminin Ömür olduğu öğrenilen küçük çocuğu emniyet ekiplerine teslim etti.

Çocuğun korkmuş halinden şüphelendiğini söyleyen Melek Ayhan, “Olay gerçekleştiğinde işlettiğim eczanede çalışıyordum. Sokakta küçük bir çocuk gördüm. Çok korkmuş ve nereye gideceğini bilmez bir hali vardı. Yanına gidip ne olduğunu sorduğumda bana evinden dolaşmak için çıktığını sonra ise kaybolduğunu söyledi. Benimle konuşurken bile ürkek hali devam ediyordu. Adının Ömür olduğunu söyledi. Bende daha fazla korkmasın diye işyerime alıp, kendisine dondurma ısmarlayarak sakinleşmesi için muhabbet ettim. Daha sonra polisi arayarak, kayıp bir çocuk olduğunu söyledim. Ekipler geldiğinde kendilerine de durumu izah ederek, Ömür’ü onlara teslim ettim. İnşallah annesi, babası bulunmuştur. Sonrasında bir haber alamadım maalesef” dedi.

“GÜNÜMÜZDE ÇOCUKLARA DİKKAT ETMEMİZ GEREK”

Ailelerin içerisinde bulunulan dönemde daha hassas olması gerektiğine dikkat çeken Melek Ayhan, “Maalesef çok üzülerek söylüyorum ki bu devirde çocuklarımıza çok dikkat etmemiz gerek. İçinde bulunduğumuz dönem çok kötü olmaya başladı. Muğlamızda böyle bir olay yaşanmayacağına inansam da haberlerde her türlü kötülükleri görüyoruz. Ömür’ü ilk gördüğümde bir tuhaflık olduğunu anladım ve onu dükkanıma aldım. Allah korusun başına kötü şeylerde gelebilirdi. Bahsettiğim sadece bir insan tarafından gelen kötülük değil. Araç çarpa bilir, başına başka kazalar gelebilirdi. Aileler biraz daha hassas davranmalı diye düşünüyorum. Sesimi duyan tüm vatandaşlara söylüyorum. Dışarıdaki çocuklarda şüpheli bir davranış gördüyseniz, korkutmadan gidip sorun. Kafanızı çevirip geçmeyin. Sonrasında duyacağınız kötü bir haber gerçekten vicdan azabına yol açabilir” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.