Kayaman “Sevgi varsa engel yoktur”

Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Selahattin Kayaman “Sevgi varsa engel yoktur” dedi.Selahattin Kayaman 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal...

Kayaman “Sevgi varsa engel yoktur”

Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Selahattin Kayaman “Sevgi varsa engel yoktur” dedi.

Selahattin Kayaman 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal algıyı ve farkındalığı arttırarak engellilere yönelik olduğunu ve bu özel günün amacı toplumun her alanında engelli bireylerin haklarının ve refahının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

 “Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur”

Selahattin Kayaman, “engelli bireylerin durumu ile ilgili politik sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanındaki farkındalığın arttırılması 3 Aralık tarihinde dünyada olduğu gibi ülkemizde ’de bu özel günün anlamını pekiştirecek çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bir yandan engelli hakları vurgulanırken diğer yandan engellilerin yaşadıkları zorlukların fark edilmesi için çalışılıyor engelli bireylerin aslında diğer bireylerle eşit haklara sahip olduklarının tüm toplum tarafından bilinir olması için uğraşılıyor. Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur. Asıl engelliler onları göremeyenlerdir.  Yalnız bu gün değil her gün engellileri hatırlamak gerekir” dedi.

Son olarak Kayaman, “Engellilere bakan anne, baba, kardeş 15 yılda emeklilik hakkı kazanabilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması, engellilere verilen bakım yardımının aile gelirine bakılmaksızın tam olarak ödenmesi ile 1. Derecedeki engellilerin anne, baba ve kardeşlerine iş imkânları sağlanmalıdır. Gelecek Partisi olarak engellilerin yanındayız. Engel olma destek ol! Sevgi varsa engel yoktur” dedi.

GÜZİDE KASIM

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.