Kayalıklardan düşen İngiliz turist ağır yaralandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kızı ile birlikte yürüyüşe çıkan İngiliz turist, kayalıklardan düşerek ağır yaralandı.Edinilen bilgiye göre, tatil için ailesi ile birlikte Fethiye'ye gelen İngiliz Marc Northcote (43), Kayaköy...

Kayalıklardan düşen İngiliz turist ağır yaralandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kızı ile birlikte yürüyüşe çıkan İngiliz turist, kayalıklardan düşerek ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, tatil için ailesi ile birlikte Fethiye'ye gelen İngiliz Marc Northcote (43), Kayaköy ören yerini gezmeye gitti. Kayaköy'den kızı ile Soğuksu Koyu'na doğru yürüyen Northcote, Gizli Kumar mevkisinde dengesini kaybederek yaklaşık 6–7 metre yükseklikteki kayalıklarda düştü. Kızı Kayaköy'e giderek, restoranda bulunan annesinden yardım istedi. Restoran çalışanları itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerine durumu bildirerek, Northcote'nin düştüğü yere gitti. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalesini yaptıkları İngiliz turistin kurtarılması için Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerine (UMKE) haber verdi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin sedyeye aldığı Marc Northcote, UMKE ekiplerinin yardımıyla yaklaşık 800 metre uzaklıkta hazır bekleyen ambulansa taşındı. Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan İngiliz turistin vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

UMKE ekip sorumlusu Mustafa Eren, yürüyüşe çıkan turistin kayalıklardan düşerek yaralandığını ve itfaiye ile sağlık ekiplerinin müdahalesiyle bulunduğu yerden alındığını söyledi. UMKE olarak vakaya hareket ettiklerini kaydeden Eren, "Yaralı turist ilk müdahalesinin ardından yaklaşık 800 metre sedyeyle taşınarak ambulansa kadar getirildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralının vücudunda kırıklar olduğunu biliyoruz" dedi.

Restoran işletmecisi Engin Selçuk ise, "Müşterimiz ailesiyle restorana gelip, bir süre havuz başında güneşlendi. Daha sonra kızı ile birlikte yürüyüşe çıktı. Bu sırada yüksekten düşerek yaralanmış, kızı gelip bizden yardım istedi. Bizde yardım götürerek kurtardık” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.