Kayaköy, Venedik’e döndü

Fethiye ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Kayaköy Mahallesi'ndeki tarım arazileri ile bazı evlerin zemin katlarını su bastı.Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre,...

Kayaköy, Venedik’e döndü

Fethiye ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Kayaköy Mahallesi'ndeki tarım arazileri ile bazı evlerin zemin katlarını su bastı.

Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 24 saatte metrekareye 84 kilogram yağışın düştüğü ilçenin Kayaköy Mahallesi'ndeki tarım arazileri göle döndü. Fethiye Adliyesi'nin kazan dairesine de yağmur suları doldu. MUSKİ ekipleri, kazan dairesine biriken suları dalgıç pompa ile tahliye etti.

Yüksek kesimlerde biriken yağmur sularının dolduğu tarım arazileri ile çevresindeki bazı ev ve ahırları da su bastı. Mahallenin ara sokaklarındaki yollarda da su birikintileri oluştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekipleri, yağmur suyunun tahliyesi için iş makineleriyle çalışma yaptı. Bazı vatandaşlarda kendi imkanlarıyla evlerine giren suyu tahliye etmeye çalıştı.

Mahalle sakini Gülay Karagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede bir kaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar neticesinde arazilerini su bastığını söyledi.

Yağışların devam etmesi durumunda mahalleye ulaşımı sağlayan ana yolunda su içinde kalabileceğini kaydeden Karagöz, "Yetkililerin bu soruna çare bulmasını istiyoruz. Ne zaman yağmur yağsa bu araziler böyle oluyor. Kış boyunca da bu sular çekilmiyor" dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.