Kayaköy tez konusu oldu

Fransa’nın başkenti Paris’te eğitim veren veren Ecole Speciale d’Architecture Üniversitesi’nden 25 öğrenci geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Fethiye’nin Kayaköy Köyü’ne gelerek, proje hazırlamaya başladı. Kayaköy ovasında...

Kayaköy tez konusu oldu

Fransa’nın başkenti Paris’te eğitim veren veren Ecole Speciale d’Architecture Üniversitesi’nden 25 öğrenci geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Fethiye’nin Kayaköy Köyü’ne gelerek, proje hazırlamaya başladı. Kayaköy ovasında sulama tarım ve terk edilmiş yapıların nasıl kullanılacağı konusunda tez ve proje hazırlığı yaptı.

Fransa Paris Ecole Superior Darahitge Tore Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin, Kayaköy’e özel proje hazırladıkları ifade edildi. Fransa Paris Ecole Superior Darahitge Tore Üniversitesi’nden mimar ve şehir plancısı öğretim görevlisi Prof. Dr. Jacoues Pocho, mimarlık öğrencileri ile birlikte yine Kayaköy’de tez ve proje hazırladı.

Kayaköy’ün mimari dokusunun bozulmaması ve kültür şehri olarak kalması açısından mimarlık öğrencileri için doğal bir mimarlık okulu olduğu savunuldu. Aralarında Fas, Avusturya, İran, Alman, İngiltere ve Fransa’dan mimarlık öğrencileri Kayaköy’de şehirdeki yaşamın yer almasını, ancak doğanın ve kültür değerlerinin aynen korunmasını projelendiriyor.

Fransız Prof. Dr. Jacoues Pocho, kayaköy’e geçen yıl geldiğini, çok etkilendiğini belirterek, “Kentlerden köylere geçiş yaşanıyor. Bu yüzden Kayaköy’ü önemsiyorum. Tarihi ve kültürel değerleri aynen korunmalı. Burada kırsal alanda da yer almalı. Kayaköy’e yaşam verilmeli. Prototip bir deneme yeri olmalı. 25 öğrencim ile bu konuda proje geliştiriyoruz" dedi.

Tez ve proje çalışmasına katılan üniversite öğrencilerinden Fransız Elena Costantini ve Faslı Mohommed Hakam da, “Bu tezler ve projeler ile ilgili Fethiye’de bir sergi açacağız. Proje geliştirilmek istenirse gönüllü olarak görev alırız” dediler.

Bu haber toplam 202 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.