Kayaköy mü, Kayıköy mü?

Fethiye Belediye Meclisi’nin şubat Ayı Olağan Toplantısı’na Kayaköy’ün isim değişikliği damgasını vurdu. Kayaköy’ün Türk köyü olduğu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir dizi seminer ve konferanslarda belgelerle...

Kayaköy mü, Kayıköy mü?

Fethiye Belediye Meclisi’nin şubat Ayı Olağan Toplantısı’na Kayaköy’ün isim değişikliği damgasını vurdu. Kayaköy’ün Türk köyü olduğu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir dizi seminer ve konferanslarda belgelerle ortaya konulurken, meclise Kayaköy’ün isminin Kayıköy olarak değişitrilimesi için önerge verildi. Önerge komisyonda görüşülecek ve tekrar meclise gelecek. Ayrıca, konunun Kent Konseyi’nde de görüşülmesi gerekirse referanduma gidilmesi de önerildi.

Fethiye Belediyesi Şubat ayı olağan aylık toplantısı belediye meclis salonunda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı başkanlığında gerçekleşti. Meclisin gündem maddeleri içersinde en çok konuşulup tartışılan madde ise Kayaköy’ün isminin “Kayıköy” olarak Keçilerin ise Karakeçili olarak değiştirilmesi için sunulan önerge oldu.

Bu konuda CHP adına meclis üyesi Nalan Nurhat, AK Parti grubundan Turhan Kovancı, Durmuş Arıcan ve Onad Akdu ile Demokrat Parti adına ise Mete Atay görüş bildirdiler. CHP’li Nalan Nurhat konuşmasında; Kayaköy’ün isminin değiştirilmemesini ve turizmde Kayaköy isminin bir marka olduğunu Unesco ‘da dahil olmak üzere tüm devlet kurumlarında ki projelerde de bu ismin kullanıldığını söyleyerek Keçiler isminin değişebileceğini ama Kayaköy isminin değişmemesi gerektiğini belirtti.

AK Partili Turan Kovancı ile Demokrat Partili Belediye meclis üyesi Mete Atay benzer açıklama yaparak bu konu hakkında meclisin en az 1 aylık çalışma ve araştırma yapması ve konunun olgunlaşmasını istediler.

AK Parti’den Durmuş Arıcan da konuşmasında; “Kayaköy halkı bu ismin değişmesini kesinlikle istemiyor, iki aydır bu isim Kayaköy’de gündemde, bunu karıştıran birkaç kişi var, Kayaköy halkı bu ismin değişmesini kesinlikle istemiyor. Kayaköy dünyaya mal olmuş bir isim şeklinde konuştu.

AK Partili Onad Akdu da,  söz alarak referandumdan yana olduğunu belirtti, halkın istemediği bir ismi değiştirmemiz uygun olmaz şeklinde görüş belirtti.

Komisyon ve Konseyde görüşülecek

Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise;  “Bu uzun ve tüm komisyonlarda görüşülmesi gereken bir konu olmaktadır. Bu konu bir dahaki toplantıya kadar görüşülsün. Kent konseyinde de görüşülsün. Kayaköy; Osmanlı arşivlerinde ve mezar taşlarında “Kayıköy” olarak geçmekte. Ben de gördüm. Fakat en son noktayı koyacak olan o bölgede yaşayan insanlardır. Gerekirse referanduma kadar gidilsin. Halkın istemediği bir ismi meclis değiştirmesin. Halkın kullanmak istemediği bir ismi meclis değiştirmek isterse o zaman ben tavır koyarım. Ben “karakeçili” ismi de dahil olmak üzere o da görüşülsün ve komisyona ikisini de gönderilim. Eskiden Kestep vardı sonra Eşen oldu. Dont’u Esenköy yaptılar. Bence iyi olmadı. Keçiler ismi de dâhil olmak üzere bu konu hakkında çalışmamızı yapalım.” İfadelerini kullandı. Kayaköy ile ilgili bu gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.