Kavgacı pazarcılar yerlerinden oldu

Fethiye İlçesinde kurulan semt pazarında peynircilik yapan iki esnaf bir birleri ile kavga edince işyerleri de Fethiye Belediyesi Encümen kararı ile pazarın düzenini bozdukları gerekçesi ile iki haftalığına kapatıldı. Yerleri...

Kavgacı pazarcılar yerlerinden oldu

Fethiye İlçesinde kurulan semt pazarında peynircilik yapan iki esnaf bir birleri ile kavga edince işyerleri de Fethiye Belediyesi Encümen kararı ile pazarın düzenini bozdukları gerekçesi ile iki haftalığına kapatıldı. Yerleri kapatılan kavgacı pazarcı esnaflarının tezgah kurdukları yerlere Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından şerit çekilerek iş yerlerinin neden kapatıldığı ile ilgili de yazı asıldı.

Fethiye'de her hafta Salı günleri kurulan bölgenin en büyük semt pazarı geçtiğimiz hafta iki esnaf arasında yaşanan müşteri kavgası pazarda alışveriş yapan müşterileri ve diğer esnafları rahatsız etmesi üzerine Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri devreye girdi. Salı pazarındaki esnafları dolaşan Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Tufan Kaçar ve zabıta ekipleri, müşteri kapma yüzünden kavga eden iki esnafa 2 hafta kapatma cezası verildi.

Salı Pazarının Fethiye için bir örf, adet, ticaret ve turistlik merkez olduğunun altını çizen Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Tufan Kaçar şunları söyledi:

“Salıpazarı bizim için önemli, biz Salı pazarında bugüne kadar esnafımızın rahat çalışsın için önlemler aldık. Tabi esnafımız rahat çalışırken kazanç elde ederken dikkat ettiğimiz bir husus daha var. Gelen misafir ve Fethiyelilerin rahat alışveriş yapabilmeleri. Hiç kimse başkasının hakkını yemeden o ahilik kültür ile burada esnaflığını yapmak durumunda. Biz burada kimsenin ekmeği ile oynamak, yerini kapatmak, ticaretini engellemek gibi bir durum söz konusu değil. İki esnaf arkadaşımız geçtiğimiz haftalarda burada müşteri kapma yüzünden, esnaflığı bırakıp insanlığa sığmayacak şekilde aralarında bir husumet gelişmiş. Bunun neticesinde bu bölgede müşterinin yanında bir kavga çıkarmışlar. Polislik olmuşlar. Biz bunu tasvip etmiyoruz. Pazarda görevli arkadaşlarımız burada yaşanan kavga ile alakalı gerekli tutanakları tuttular. Fethiye belediyesi encümeni halkı semt pazarlarında huzur ve sükûnetini bozmaktan 2 hafta kapatma cezası verdi. Bizde bu cezayı bugün burada uyguladık.”

Fethiye halkının huzurunu bozan esnafın gerekli cezayı alacağına dikkati çeken Kaçar; “Biz haklıyı haksızı ayırt eden bir pozisyonda değiliz. Bizler adalet mekanizması değiliz. Biz sadece kim haklı, kim haksız olsa dahi burada kavga edilmeyeceğini insanlara göstermek istedik. Burada alışveriş yapan insanların huzurunu bozanların ne şekilde cezalandırıldığını göstermek istedik. Esnafımızın kavga ile iş olmaması lazım bizler medeni insanlarız. Fethiye’de her şeyi konuşarak hukuk çerçevesinde çözmemiz lazım öyle kendi adaletini kendim sağlarım deyip burada yumruk, yumruğa bıçak çeker sende işin adli boyutundan ayrı bizde Fethiye Belediyesi olarak Fethiye halkının huzurunu bozan esnafın cezası da bu şekilde olacaktır. Bu kavga eden arkadaşların burada iki hafta süreyle ticaret yapmalarını engelledik. Pazarda kavga çıkaran esnafa hiçbir şekilde taviz verilmeyecek. Bizim niyetimiz herkesin buraya gelip huzurlu bir şekilde alışverişini yapmalarını sağlamaktır” diye konuştu.(İHA)

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.