Kavaklıdere’de siyaset hızlanıyor

Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler öncesi Kavaklıdere ilçesinde siyasi partiler ve aday adayları çalışmalarını hızlandırdı.Kavaklıdere’de CHP’de şu ana kadar tek aday adayı olarak görünen Mehmet Kemiksiz çalışmalarını...

Kavaklıdere’de siyaset hızlanıyor

Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler öncesi Kavaklıdere ilçesinde siyasi partiler ve aday adayları çalışmalarını hızlandırdı.

Kavaklıdere’de CHP’de şu ana kadar tek aday adayı olarak görünen Mehmet Kemiksiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Muhasebecilik yapan Mehmet Kemiksiz’in başka aday çıkmaması durumundan CHP’nin kesin adayı olması görüşleri ağırlık kazanıyor.

Kavaklıdere’de en fazla hareketliliğin yaşandığı parti ise AK Parti. AK Parti Kavaklıdere İlçe Başkanı İsa Gün istifasını vererek aday aday olduğunu resmen açıklamıştı. Gün, 3 dönemdir ilçe başkanlığı görevini yürütüyordu.

AK Parti’nin bir diğer aday adayı ise 2 dönemdir belediye başkanlığını yürüten mevcut belediye başkanı Nuray Bozyer. AK Parti’nin 3’üncü aday adayı ise Çay Boyu Belediye Başkanı Mehmet Demir. AK Parti’nin 4’üncü aday adayı da Mehmet Gülşen. Gülşen de aday adaylığını açıklamış bulunuyor. Siyasi kulislerde AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Saffet Karabıyık’ın da aday aday olacağı görüş ve iddiaları hakim.

Bir büyük hareketlilik de MHP cephesinde yaşanıyor. İlk olarak Çamlıbel Belediye Başkanı Kamil Öztür müracatını yaparken MHP İlçe Başkanı Ümit Alper’in verdiği bilgilere göre Öztürk’ün yanında Muzaffer Kahraman, Ali Rıza Öztür ve Kenan Ay’ın da aday adaylığı için müracatlarını yaptıkları öğrenildi.

Muğla genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren DYP’de ise teşkilatın oluşturulmasının ardından adaylık çalışmalarına hız vereceği belirtildi.

DP’de ise şu ana kadar herhangi bir isim aday adaylığı için müracatta bulunmazken DP’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı ise netlik kazanmış değil.

Kavaklıdere halkı ve seçmenler partilerde aday adaylarının sayısının fazla olmasını sevinçle karşılarken, gerek kesin adayların belirlenmesi sürecinin gerekse seçim sürecinin ilçede demokratik bir olgunluk içinde geçmesini beklediklerini ifade ettiler.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.