KAVAKLIDERE CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET KEMİKSİZ RÖPORTAJ

Muğla Haber Gazeteci olarak yerel seçimler öncesi Muğla’daki belediye başkan adaylarımızla yaptığımız tanıtım röportajlarında bu haftaki konuğumuz Kavaklıdere CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet KemiksizKavaklıdere CHP Belediye...

KAVAKLIDERE CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET KEMİKSİZ RÖPORTAJ

Muğla Haber Gazeteci olarak yerel seçimler öncesi Muğla’daki belediye başkan adaylarımızla yaptığımız tanıtım röportajlarında bu haftaki konuğumuz Kavaklıdere CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kemiksiz

Kavaklıdere CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kemiksiz 30 Mart yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kavaklıdere de şimdiye kadar CHP’nin iktidara gelemediğini artık bu seçimlerde bu eşiği aşacaklarını, tüm Kavaklıdere halkıyla birlikte inandıklarını ve biran önce 30 Mart’ın gelmesini beklediklerini belirtti.

Kavaklıdere’de uzun dönemdir CHP iktidarda değil bu seçimde CHP’nin ve sizin şansını nasıl görüyorsunuz?

Genel anlamda baktığımızda şansımızı çok yüksek görüyorum. Daha önceden Cumhuriyet Halk Partisinin Kavaklıdere’de aday dahil zorla çıkardığı dönemler olmuştur. Bu dönemler geride kaldı. Büyükşehir yasasıyla birlikte Muğla’da Büyükşehir’i  CHP’li bir aday tarafından kazanılıyor olması, her gittiğimiz yerlerde bunun kabul görmesi, sayın adayımız Dr. Osman Gürün’e Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkımızın böyle bir teveccüh göstermesi  iyi bir ivme yakaladığımızı gösteriyor. 19 yıldır Kavaklıdere  köylerine hizmet verdiğim insanlarla kurduğumuz olumlu ilişkilerimden dolayı bunu en iyi biçimde değerlendirmem gerektiğini  düşünerek ve hizmetin artık bundan sonra Ankara’dan değil Muğla’dan geleceğine inanan halkın teveccühü ile iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımızın teşvikleri ve  ilçe yönetiminin önermesiyle hiçbir beklentimiz  olmadan kabul ettik ve 4-5 aydır köy köy, belde belde dolaşarak kendimizi ve büyükşehir yasasını anlatmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuzu sanıyorum. Osman Bey’in 3 Ocak’taki Kavaklıdere ve köy ziyaretlerinde gayet olumlu tepkiler aldık. Bunun devam ettiğini gözlemliyoruz.

Kavaklıdere’nin önümüzdeki dönemde çözülmesi gereken en önemli sorunları sizce nelerdir?

Kavaklıdere genel itibariyle yayla turizmine açık olan bir yer. Ama bu turizm şimdiye kadar hiç irdelenmemiş ve yerel alt yapı hazırlanmamış. Bunun yanı sıra artık kanalizasyon ve arıtmatesizsiz hiçbir yerin olmaması gerekiyor. Bu yapmış olduğumuz mahalle ve belde ziyaretlerinde Kavaklıdere’nin büyük bir yerinde kanalizasyon ve arıtma tesisinin olmadığını tespit ettik. Bunu her ne kadar büyükşehir belediyesine verilmiş bir görev olsa dahi bizde Osman Beyle çeşitli defa görüşmelerimizde bu konuyu dile getirdik ve bu konunun büyükşehir belediyesince çözüleceğini söyledik. Bunun yanı sıra bazı köylerde ve beldelerimizde içme suyu problemleri var. ilk öncelik biliyorsunuz yer altı ve yer üstü doğal kaynak suları büyükşehir belediyesine devir ediliyor. Büyükşehir belediyesiyle uyumlu çalışarak bu su problemini çözmek istiyoruz. Kent merkezinde ise kültürel faaliyetlerin yapılabileceği sağlıklı yerler yok. Bir düğün salonumuz var ama buranın elden geçirilerek tadilatlarını yaparak kültürel hizmetleri vermek zorundayız. Bir de burada halkımızın en büyük sorunlarından birisi el sanatlarını geliştirerek aile ekonomisine daha fazla katkı sağlamak konusunda.

CHP’nin Kavaklıdere’de seçimi kazanması için yahut sizin seçimi kazanmanız için gerek parti örgütü ile ve gerekse kendiniz bu süreçte ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Parti yönetim kurulu üyelerimiz ile devamlı istişare halindeyiz. Karşılıklı olarak uyumlu bir çalışma sergilemekteyiz. Hep birlikte kısır çekişmelerden uzak neyi daha iyi yapabiliriz o arayış içindeyiz. Merkezde mahalleleri veya caddeleri ayırarak bireysel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaları belde ve köylerde de yapmak istiyoruz. Hiçbir zaman siyaset ön planda değil. Amacımızyerel yönetim mantığıylahizmeti ön plana çıkarmak.. Birde halktan çok büyük bir teveccüh görüyorum. Buda daha önce yapmış olduğum işler gereği ve parti üyesi olmama rağmen diğer partililerden gelen talepleri hiçbir zaman sırt çevirmememle alakalı, onların işlerini de aynı önemle  yapılması gereken ne varsa onu yaptığım için diye düşünüyorum. Daha önce mali müşavirlik büromda nasıl tarafsız bir şekilde herkese hizmet verdiysem, yarın da belediye başkanı seçildiğim takdirde herkese eşit mesafede duracağımı söylüyorum.

Sayın Başkan bu seçim sürecinde diğer partilerden rakipleriniz var. Rakiplerinizin pozisyonunu da dikkate alırsak onların şansıyla sizin şansınız nasıl görüyorsunuz?

Ben bundan önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapanlara tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra amacımız onlardan aldığımız bayrağı daha yükseğe çekmek, Kavaklıdere’nin çehresini daha da güzelleştirmek . Bunun için var gücümle çalışacağım. Diğer aday arkadaşlarımdan biri emekli öğretmen. Kendisi  iyidir, güzeldir, hoştur, çalışkandır ama ben ondan daha fazla çalışacağımdan eminim.  Çünkü Kavaklıdere’nin nüfusu 10 bin 800. Kavaklıdere mutlaka bir yerlerden hizmet veya yardım almak zorunda. Bu yardımda daha önceden Ankara’dan merkezi hükümetten geldiği için merkezi iktidar hangisiyse Kavaklıdere halkı belediye başkanını oradan seçiyordu.  Şimdi 5216 sayılı kanunla artık merkezi hükümetten Kavaklıdere’ye hiçbir hizmet gelmeyecek. Hizmet büyükşehirden gelecek. Onun için kendimi çok avantajlı görüyorum ve hizmet açısından da hiçbir sorunumuzun olacağını sanmıyorum.  Bu arada il genel meclisinin görevi durdurulduğu için köylere hizmet götürmede bazı zorluklar yaşanıyor.  Köy muhtarlarının talepleri doğrultusunda o hizmetleri devam ettiriyoruz. Muhtarlarımızı hiç bir ayrım yapmadan, oy oranımıza bakılmadan her muhtara eşit malzeme gönderme çabasındayız ve gönderiyoruz. Mesela Kavaklıdere, Menteşe, Çamlıbel birde Ortaköy’de biraz kanalizasyon çalışması yapılmış. Çayboyundaki belediye kanalizasyon çalışması yapmadı. Su boruları 20-22 yıllık. Bunların değişmesi gerekiyor. Çayboyu iktidara yakın bir belde. Kanalizasyon işini 10 yıldır çözemediler. Biz bunu en kısa sürede büyükşehir belediyesi ile birlikte çözmeye talibiz. Bazı köylerimizde hizmetler var. Bazı köylerimize gitmeyen hizmetler var. Biz bunların tespitini yapıp en kısa sürede büyükşehir ile birlikte bu eksikleri gidereceğiz.

Rakip olarak kimi görüyorsunuz?

Rakip olarak kendimi görüyorum. Kendimiz hata yapmadığımız sürece kazanacağımıza inanıyorum.

Gazetemiz aracılığı ile Kavaklıdere halkına bunlar ilettiniz. Buna rağmen Muğla Haber Gazetesi aracılığı ile halka iletmek istediğiniz çok önemli mesajınız olacak mı?

Başkan seçildiğim andan itibaren randevu almaya gerek. Kapım 24 saat tüm halkıma açık.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.