Kavaklıdere Belediye Meclisi son toplantısını yaptı

Kavaklıdere Belediye Meclisi 2012 yılının son toplantısını yaptı. Belediye Meclisi’nin aralık toplantısında birçok konu ele alınırken, toplantıda alınan kararlar arasında içme sularında kullan-kullanma mecburiyeti kaldırılması,...

Kavaklıdere Belediye Meclisi son toplantısını yaptı

Kavaklıdere Belediye Meclisi 2012 yılının son toplantısını yaptı. Belediye Meclisi’nin aralık toplantısında birçok konu ele alınırken, toplantıda alınan kararlar arasında içme sularında kullan-kullanma mecburiyeti kaldırılması, tarihi Küçük İbrahim Evi’nin kamulaştırılması ve lise arsasının hazineye tahsis edilmesi kararları yer aldı.

Kavaklıdere ilçesinde hayırsever işadamı Halil İbrahim Boz tarafından yaptırılmakta olan lise için kamulaştırılan Mehmet Demirhan arsası eğitim amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yapılmak üzere hazineye bedelsiz tahsis edildi. Kavaklıdere’nin köy statüsüne kavuşmasından sonra ilk muhtarlığı yapanlardan Küçük İbrahim (İbrahim Vural)’e ait toprak ev eski Kavaklıdere mimari örneklerinden olması ve tarihe ışık tutması nedeniyle kamulaştırıldıktan sonra restore edilerek turizme kazandırılacak ve gelecek nesillere aktarılması sağlanacak. Yine Zeynep Vural’a ait Tekke deresi yanındaki 403 m2 arsa en eski Osmanlı mezarlığından biri olan Tekkederesi Mezarlığı ve ilçede yaşayanlar büyük manevi değeri olan mezarlıktaki Hasan Dede türbesinin restore edilmesine karar verildi.

Bir diğer önemli karar ise içme suları ilgili alındı. Uygulamada olan, her iki ayda bir şehir merkezinde 5 m3 yaylalarda ve bahçelerde 10 m3 tahakkuk mecburiyeti olan içme suyu ücretlerinde, boş evlerin sahipleri ve evde tek başına yaşayan yaşlıların itirazı üzerine Belediye Meclisi 2013 Ocak ayından itibaren şehir merkezinde 5 m3 mecburi tahakkuk ücretini kaldırdı. Yaylarda 10 ton mecburi tahakkuk ise 5 tona düşürüldü.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.