Katran’dan Güvençer’e ziyaret

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran ve beraberindeki heyetle, Vakıflar Haftası nedeni ile Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.Ziyaret sırasında konuşan Vali Güvençer: “Türk İslam Medeniyetine...

Katran’dan Güvençer’e ziyaret

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran ve beraberindeki heyetle, Vakıflar Haftası nedeni ile Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Güvençer: “Türk İslam Medeniyetine vakıf medeniyeti diyebiliriz. Vakıflar, sundukları hizmetlerle kültürümüzün yansıması olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüştür. Muğla vakıflar açısından çok zengin olmasa da Muğla Sıtkı Koçman Vakfı’nın ilimize yaptığı katkı takdire şayan. Muğla Sıtkı Koçman Vakfına yaptıkları çalışmalar, ilimize verdikleri hizmetlerden ötürü sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. Muğla Valisi olarak Muğlalı hemşerilerim adına Vakıf Haftanızı kutluyorum. “dedi.

Ziyarette yaptığı açıklamada sosyal dayanışmayı arttırmayı, insanımıza hoşgörü ve  sevgiyi aşılamayı amaçladıklarını  belirten Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran,“Bölgemiz Vakıflar açısından çok zengin. Muğla, Denizli, Aydın bölgemizde 33 bin hektar gayrimenkulümüz mevcut. Bunların büyük bir kısmı boş arazi, tarla, zeytinlik ve incirlik şeklinde oluşuyor. Bunların yanında kervansaray, cami, türbe, medrese gibi birçok gayrimenkullerimiz var. Tarihi eserlerimizi onarmaya çalışıyoruz. Muğla’da 57 adet eserimiz var. Bunlardan 27 tanesi onardık.” diye konuştu.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.