KATLEDİLEN TÜRK OLUNCA DÜNYA SUSUYOR

İşgalci Ermeniler tarafından Hocalı’da çocuk yaşlı demeden katledilen Azerbaycan Türkleri soykırımın 22. Yılında anıldı. Muğla Türk Ocakları tarafından düzenlenen anma etkinliğine CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı...

KATLEDİLEN TÜRK OLUNCA DÜNYA SUSUYOR

İşgalci Ermeniler tarafından Hocalı’da çocuk yaşlı demeden katledilen Azerbaycan Türkleri soykırımın 22. Yılında anıldı. Muğla Türk Ocakları tarafından düzenlenen anma etkinliğine CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş, MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice’nin dışında hiçbir siyasinin ve adayın katılmaması dikkat çekti.

Muğla Türk Ocakları Derneği şubesi 1992 yılında Ermeni askerlerinin Rus ordusunun da desteğini de alarak Azerbaycan’ın Ermenistan sınırındaki Hocalı şehrinde yaptığı katliamda ölenleri Sınırsızlık Meydan’ında yaptıkları resim sergisi ve basın açıklaması ile andı.

Sınırsızlık Meydanında yapılan resim sergisi ve anma törenine CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman gürün, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş, Muğla Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mürsel Özata, Türk Ocakları Muğla Şube Başkanı Hulusi Taşkoparan, yönetim kurulu üyeleri dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

22 yıl önce Hocalı’da Ermeni çeteleri tarafından Azeri soydaşlarımıza uygulanan, soykırımı protesto etmek için toplandıklarını söyleyen Türk Ocakları Muğla Şube Başkanı Hulusi Taşkoparan,”Ermeni diasporası tarafından 1914 yılında yaşanan olaylar nedeni ile her yıl gündeme getirilen, yalanlar üzerine kurulu, sözde Ermeni soykırımı iddialarına karşı, bundan 22 yıl önce , Hocalı’da, Ermeni çeteler tarafından, Azeri soydaşlarımıza uygulanan gerçek soykırımı, Dünya kamuoyuna ve Türkiye de bulunan Ermeni sevdalılarına hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Hocalıdaki katliama ses çıkartmayanlar, Karabağ’da, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de ve Çin’de Türklere yapılan zulmü görmüyorlar diyen Taşkoparan sözlerini şöyle sürdürdü, ”Ne yazık ki bizim vergilerimiz ile beslenip Ankara’da ahkam kesenler, ülkemizde 36 etnik gruptan bahsedip, bu toprakları vatan yapan Türk milletini kendi memleketinde azınlık durumuna düşürmek istemektedirler. Kerkük’te, Suriye’de Türkmenler katledilirken hiçbir şey olmamış gibi seyretmektedirler”dedi.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.