Katledilen gazeteciler anılıyor

Menteşe Belediyesi 24 Ocak -31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Adalet ve Demokrasi Haftasında katledilen gazeteciler için fotoğraf sergisi düzenliyor.  Sergide 24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu başta olmak...

Katledilen gazeteciler anılıyor

Menteşe Belediyesi 24 Ocak -31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Adalet ve Demokrasi Haftasında katledilen gazeteciler için fotoğraf sergisi düzenliyor.  Sergide 24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu başta olmak üzere, suikastlar sonucu yaşamını yitiren aydınlar anılacak.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş anma etkinliği hakkında yaptığı açıklamada, “24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu başta olmak üzere, suikastlar sonucu yaşamını yitiren aydınlarımızın anısına düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftasındayız. Adalet ve Demokrasi vazgeçemeyeceğimiz ve üzerinde hassasiyetle durmamız gereken iki önemli değerdir. Bu önemli haftada düşündükleri için ve düşündüklerini yazdıkları için öldürülen ve hapiste yatan gazeteci ve aydınlarımızın olmamasını diliyoruz. Artık faili meçhul cinayetlerin son bulmasını istiyoruz. Basın ne kadar özgürse o ülkede o derece özgürdür. Bunu unutmamak lazım. Bu anlamda basının önündeki engellerin kalkması tek temennimiz. Bizler hiçbir zaman adalet ve demokrasi mücadelesinde hayatlarını veren Uğur Mumcu’yu, Apdi İpekçi’yi, Çetin Emeç’i, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Bahriye Üçok’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız” dedi.

Adalet ve Demokrasi Haftası’nda Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde 29.01. 2015 Perşembe Günü Saat:16.00’da anma etkinliği düzenlenecek. Anma etkinliğinde suikastlar sonucu hayatını kaybeden gazetecilerin fotoğrafları sergilenecek.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.