Karya Barok Avrupa’da

Bodrum Belediye Başkanlığı’nın himayesinde Karya Kültür ve Sanat Derneği (Karsanat) tarafından 21-23 Eylül 2012 tarihleri arasında Bodrum Mozole’de düzenlenen ve 22 sanatçının konuk edildiği III. Karsanat Barok Müzik Festivali’nde...

Karya Barok Avrupa’da

Bodrum Belediye Başkanlığı’nın himayesinde Karya Kültür ve Sanat Derneği (Karsanat) tarafından 21-23 Eylül 2012 tarihleri arasında Bodrum Mozole’de düzenlenen ve 22 sanatçının konuk edildiği III. Karsanat Barok Müzik Festivali’nde konser veren Karya Barok Topluluğu, Almanya’ya davet edildi.

20 yıldır Bodrum Güvercinlik’te yaşayan Jürgen Werobel La Rochelle’in başkanlığını yaptığı PCE, Karya Barok Topluluğu’nu Şato Konserleri (Schloss-Konzerte) projesine dahil etti. PCE’nin daveti üzerine Almanya’nın Coburg şehrindeki üç farklı şatoda 10-11-12 Ekim 2012 tarihlerinde konser verecek olan Karya Barok Topluluğu’na ünlü Japon piyanist Kyoko Frank eşlik edecek.

PCE Başkanı La Rochelle’in ilk kez Yatağan Stratonikeia antik kentinde düzenlenen I. Karsanat Barok Müzik Festivali’nde izlediği Karya Barok Topluluğu solisti ve Karsanat Başkanı Gülderen Erdoğmuş bu davetin son derece gurur verici ve önemli olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Topluluğumuz 2009 yılında kuruldu. Kurulduğundan bu yana bizlere destek veren kontrtenor Kaan Buldular ve Nuri Harun Ateş, belki 10 milyonda bir rastlanan sıra dışı sesleriyle eminim Almanya’daki sanatseverleri de büyüleyecekler. Keza İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları Soprano Derya Kırcalı Gürlük ve Mezzosoprano Evrim Keskin geniş ses skalaları ve yorumlarıyla şatoların kubbelerine hoş sedalar bırakacaklar. Antik beldelerle örtüşen kültür etkinliklerinin değeri onların katılımıyla artı değer kazanmış ve yurt dışından da davetler ve proje öneriler gelmeye başlamıştır. 2013 ve 2014 yıllarında 12 Avrupa ülkesinde yapılacak Şato Konserleri’nde kendi müziğimizin ve enstrümanlarımızın tanıtımını da içeren bölümler olacak. Sonuç itibariyle Avrupa Barok ve Osmanlı Türk Müziği eserlerini harmanlayacağız. Bu ilk yurt dışı davetinde Bodrum’un kültür elçileri olmaktan gururluyuz.”

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.