Kart faresi 800 bin TL dolandırmış

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği ekiplerinin takibi sonucu 35 ilde ve Fethiye'de 651 kişinin kartını kopyalayarak 800 bin...

Kart faresi 800 bin TL dolandırmış

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği ekiplerinin takibi sonucu 35 ilde ve Fethiye'de 651 kişinin kartını kopyalayarak 800 bin TL’lik maddi kazanç elde eden şahıs tutuklanarak cezaevine konuldu.

Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği ekipleri, 2012 yılının Nisan ayından itibaren örgüt kapsamında kamera sistemi, aparat, kart kopyalama cihazları imal edip kullanarak 35 il ve Fethiye'de 3 farklı bankaya ait 651 kişinin banka ve kredi kartlarından 800 bin TL çeken S.Y.(40)'i yakaladı. S.Y, Fethiye’de yakalanıp tutuklanırken, arkadaşı O.K de Adana’da tutuklanarak cezaevine konuldu.

S.Y’nin gittiği Tayland’da da benzer şekilde kredi kartı kopyaladığı belirlendi.

KOM ekiplerinin hakkında hazırladığı 39 klasör dosya Fethiye Adliyesi’ne kucakta taşındı. S.Y’nin suç aletleri olan kart kopyalama cihazı, kamera sistemi, kart kopyalamada kullanılan aparatlar ve çok sayıda kopyalanmış kartlar Fethiye’nin Seki beldesi Temel köyündeki bir evde ele geçirildi.

Bankaların güvenlik kamera görüntülerinde tespit edilen suç işleme sırasında giydiği elbiselerde evinde yapılan aramada bulundu. Hazırlanan 39 klasör suç dosyası ile nitelikli dolandırıcılıktan adliyeye getirilen S.Y’nin (40) Cumhuriyet savcısına ifade vermekten kaçındığı bildirildi. S.Y’nin kendisi ve yakınları üzerine satın aldığı iki ev ile iki otomobile savcılığın el koyduğu ve S.Y’nin iki yakınının ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Fethiye KOM Grubu Amirliği’nin elde ettiği Fethiye ve Türkiye’nin değişik illerindeki bankaların ATM kamera görüntülerinde S.Y’nin bankanın ATM’sine kamera sistemini ve ilgili aparatları takışı ardından başkasına ait kartların şifrelerini kopyalayıp para çekme görüntüleri görüldü.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.