Karia Yolu’nda gezgin bir gazeteci

Hollanda’da bağımsız gazetecilik yapan Frist Meyst, 14 gün boyunca Karia Yolu’nda yürüdükten sonra projenin mimarı MUTSO’yu ziyaret etti.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nı ziyaret eden Hollandalı bağımsız gazeteci...

Karia Yolu’nda gezgin bir gazeteci

Hollanda’da bağımsız gazetecilik yapan Frist Meyst, 14 gün boyunca Karia Yolu’nda yürüdükten sonra projenin mimarı MUTSO’yu ziyaret etti.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nı ziyaret eden Hollandalı bağımsız gazeteci Frist Meyst, 14 gün boyunca Karia Yolu’nu yürüyüş yaptı. Hollandalı gazeteci Meyst, Türkiye’nin en uzun antik yürüyüş yolu olan Karia’da en çok kendisini etkileyen alanın Stratonikeia antik kenti olduğunu açıkladı.

MUTSO Hizmet Binasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil ile görüşen Hollandalı gazeteci Meyst, Türkiye’nin en uzun yürüyüş parkuru olan Karia Yolu hakkında gözlemlerini ve duygularını aktardı. Havaların ısınması ve doğanın uyanmasıyla ölü sezonun sona erdiği bu dönemin yürüyüş için çok uygun bir zaman olduğunu kaydeden Gazeteci Frist Meyst, Karia Yolu’nu oluşturan patikaların dokusunu kaybetmemiş olduğunu ve bunun oldukça güzel korunmuş olduğunu söyledi. Meyst, bu durumun bölgeyi özel kıldığını vurguladı.

Meyst: Bu bir ilk

Bu tarz projeleri genellikle turizm firmalarının gerçekleştirdiğini söyleyen Meyst, “İlk defa bir Ticaret ve Sanayi Odasının böyle bir projeye öncülük ettiğini görüyorum. Bu gerçekten örnek alınması ve sürdürülmesi gereken bir durum. Ancak projenin pazarlanması da hazırlanması kadar önemli bir olgu. Pazarlama noktasında sosyal medya oldukça önemli bir noktada duruyor” dedi.

“Stratonikeia’dan çok etkilendim”

Karia Yolu’nun farklı parkurlarında 14 gün yürüyüş yapan Meyst’i en çok etkileyen yerin Stratonikeia olduğunu açıklarken, burada duyduğu heyecanı şu sözlerle dile getirdi: “Stratonikeia’da bütün kültürlerin nasıl üst üste inşa edildiğini görüyorsunuz. En çok oradan etkilendim diyebilirim. Çünkü orası tek bir parça olarak değil, eski bir dünyanın kombinasyonu olarak çok güzel”

Ziyaret sırasında MUTSO’nun Muğla’da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği çalışmaları ve projeleri aktaran Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, Karia Yolu’nun MUTSO’nun ilk projesi olduğunu belirterek “Bu projeyle gurur duyuyoruz” dedi.

Tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında Karia’nın 12 bölümlük bir belgeselinin çekilecek olduğunu belirten Dişcigil, “Bizim için bir gazetecinin görüşleri çok önemli. Avrupa’daki gözümüz olmanızın Karia Yolu’nun bilinirliğini arttırmasında etkili olacağını düşünüyoruz” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.