“Kargo Gümrüğü açılsın”

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret eden MİTSO Yönetimi Milas – Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılması talebinde bulundu.Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) yönetimi, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i...

“Kargo Gümrüğü açılsın”

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret eden MİTSO Yönetimi Milas – Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılması talebinde bulundu.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) yönetimi, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette MİTSO yönetimi Vali Güvençer’den Milas zeytinyağının tanıtımı ve pazarlanması, OSB’deki engellerin bir an önce aşılması ve turizm sezonunda turist getirip boş karga ile dönem uçaklarla ihracat yapabilmek için Milas – Bodrum Havalimanı’na kargo gümrüğü açılması talebinde bulundu.

Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Gülen ve Turgay Ertuğrul’un yer aldığı Vali Güvençer’e gerçekleştirilen iadeyi ziyarette Muğla ve Milas’ın çeşitli sorunları dile getirildi.

OSB sorunu için destek

Ziyaret sırasında konuşan ve  Milas OSB’de yaşanmakta olan tıkanıklığa da değinen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer, Muğla Milletvekili Ali Boğa ile Bakanlığı ziyaret ederek tıkanıklığın bir an önce aşılmasına çalışılacağını belirterek konuyu güçlü bir şekilde dile getirebilmek için Vali Güvençer’i de birlikte Ankara’ya gitmeye davet etti.

“Uçaklar boş kargoyla dönüyor”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Milas – Bodrum Havalimanı’nda kargo gümrüğü bulunmadığına dikkat çekerek Milas Havalimanından kargoyla yapılacak ihracat için ürünlerin TIR’larla İzmir ve İstanbul’a gönderildiğini bunun da çok büyük zaman kaybına yol açtığını ve ihracatta rekabet gücünü olumsuz etkilediğini anlatarak kargo gümrüğü açılmasını istedi. Sami Kont “Turizm sezonunda uçaklar yurtdışından genellikle dolu kargo ile gelip boş kargo ile dönüyorlar. Bu nedenle uçakların kargolarından ihracatta yararlanabiliriz. Fakat bunun için mutlaka Havalimanına bir kargo gümrüğü kurulması gerekiyor” dedi. Konuya ilgi gösteren Muğla Valisi Güvençer, bu konuda bir an önce yazılı bir dilekçeyle başvuruda bulunulmasını istedi.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.