Kardeşlerden Gürün’e ziyaret

Irak’ın Kerkük şehrinin Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, Türkmen eski milletvekili Esad Erbil ve beraberindeki heyet, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.Muğla Yörük Obaları Derneği’nin...

Kardeşlerden Gürün’e ziyaret

Irak’ın Kerkük şehrinin Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, Türkmen eski milletvekili Esad Erbil ve beraberindeki heyet, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin davetlisi olarak Muğla’ya gelen Kerkük şehrinin Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu, Türkmen eski milletvekili Esad Erbil ve Yeni Tisin beldesinden 42 kişilik heyet Başkan Gürün’ü ziyaret etti.

Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyunlu; “Muğla’da olmaktan, sizleri ziyaret etmekten büyük mutluluk ve onur duyduk. Sizlere sevgilerimizi, Türkmeneli’nin selamını getirdik. Kerkük olarak, Türkmeneli olarak çektiğimiz sıkıntılar bellidir. Arap baharından bahsediyorlar biz Türkmen baharını başlatacağız.  Türkiye’ye iktidar, ana muhalefet, muhalefet olarak değil tek bir parti tek Türkiye olarak bakıyoruz o da Atatürk’ün partisi. 70 milyon Türk halkının yanımızda olduğunu bizi desteklediğini biliyoruz. İktidarın sözde değil, bize özde sahip çıkmasını istiyoruz. Biz Türk olarak hep bir arada “Ne Mutlu Türküm Diyene”  diyebilmeliyiz.” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Değerli Türkmen kardeşlerimize Muğla’ya hoş geldiniz diyorum ve bu ziyarete vesile olan Muğla Yörük Obalarına ayrıca teşekkür ediyorum. Irak’ta yaşananlar, şu an Ortadoğu’da yaşananlar en fazla Türkmen nüfusu etkiliyor. Sakın kendinizi yalnız hissetmeyin. Türkiye ve Türk dünyası Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmelidir ve gidecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh”dur. Avrupa’da, Balkanlarda, Ortadoğu’da dünyanın bir çok yerinde yaşayan Türkler kimliklerini, kişiliklerini kaybetmeden barış içinde yaşamalıdır. Türkiye halkı sizlerle olan kardeşliğini hiçbir zaman unutmadı, sizlerle beraber. Türkiye’nin, tüm Türk dünyasının en önemli değeri Mustafa Kemal Atatürk’tür.” dedi.

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.