Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlandı

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde başarı gösteren Jandarma, Zabıta ve Polis teşkilatları ile Karayolları personeli ve yılın şoförüne plaketleri verildi.Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması...

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlandı

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde başarı gösteren Jandarma, Zabıta ve Polis teşkilatları ile Karayolları personeli ve yılın şoförüne plaketleri verildi.

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Haftası” Muğla’nın Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanında düzenlenen tören ile kutlandı. Törene Vali Yardımcıları Orhan Eyövge ve Mevlüt Kurban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Muğla Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, geçen yıl Türkiye genelinde 272 bin trafik kazasında 2 bin 402 kişinin hayatını kaybettiğini, 224 bin kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını ve yaklaşık 8 milyon TL de maddi zarar oluştuğunu söyledi. Tipioğlu, “Ülkemizde olduğu gibi, tüm dünya ülkelerinde kendini gösteren trafik sorunu, sebep olduğu neticelerle tüm kamuoyunu yakından ilgilendirmektedir. Trafik kazalarında sadece kazaya karışanlar zarar görmez. Kazazedenin yakınları ve akrabaları da birinci derecede etkilenir. Trafik kazalarının belli başlı sebepleri arasında aşarı hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanma, seyir halinde cep telefonu ile konuşma ve hepsinden önemlisi emniyet kemeri takma alışkanlığının olmayışıdır. Bizler trafik eğitiminin okuldan başladığının önemini bilerek geleceğimiz olan çocukların bu yönde yetiştirilebilmesi amacıyla eğitimlerini sağlamaktayız. İçinde bulunduğumuz eğitim ve öğretim yılı içinde yaklaşık 17 bin 500 öğrencimize trafik kuralları ve trafik bilinci ile ilgili gerekli eğitimler verilmiştir. Ancak öğrendiklerimizi uygulamada gerekli hassasiyeti göstermemekteyiz. Trafikte önce biz örnek olalım, kurallara uyalım, biz uydukça başkalarının uyduğunu, bizler değiştikçe başkalarının da değiştiğini mutlaka göreceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından jandarma, polis, zabıta, emniyet personel, karayolları ve yılın şoförünün ödülleri verildi. Yılın Şoförü seçilen Muhsinn Dural’ın meslek hayatı boyunca hiç kaza yapmadığı ve trafik cezası yemediği öğrenildi. Ödüllerin dağıtımının ardından Jandarma, Polis ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin sergileri gezildi. Tören sonunda temsili olarak gerçekleştirilen tatbikatta UMKE, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve 112 Acil Yardım ekipleri tarafından araçta sıkışan bir vatandaşın kurtarıldı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.