Kararan ciğerlerimiz yeşerecek

Marmaris’in Beldibi Mahallesi Gökbel Mevkii’ndeki ormanlık alanda 19 Ekim 2014 tarihinde çıkan yangının zarar verdiği 44 hektarlık milli park alanı için çalışma başlatıldı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bu alanı...

Kararan ciğerlerimiz yeşerecek

Marmaris’in Beldibi Mahallesi Gökbel Mevkii’ndeki ormanlık alanda 19 Ekim 2014 tarihinde çıkan yangının zarar verdiği 44 hektarlık milli park alanı için çalışma başlatıldı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bu alanı eski haline getirebilmek için “bir avuç tohum at Marmaris’e hayat kat” kampanyası başlattı. Tohumlama etkinliği ile ilgili yanan alanda tören gerçekleştirildi.

Tören öncesinde sahayı Kaymakam Celalettin Yüksel’le gezen Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, Yüksel’e orman işletme müdürlüğü olarak yangının ardından alanda yapılan iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen törende konuşan Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, “ Geçen yıl Ekim ayında meydana gelen yangında ilçemizin ciğerleri hasar görmüştü. Yaptığımız temizlik çalışmaları sonrası alanın tekrar ağaçlandırılması için bir avuç tohum at, Marmaris’e hayat kat sloganıyla çağrıda bulunduk. Elimizde bulunan 3 milyon Kızılçam ağacı tohumlarını sizleri desteğiyle yanan alanlara atacağız. Dünya’nın İncisi olarak kabul edilen ve yeşili ile mavinin her tonunun bulunduğu Marmaris’e herkesin sahip çıkmasını istiyoruz. Yapacağımız gençleştirme, tohumlama ve fidan dikimleri geleceklerimize miras olarak kalacaktır. Desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Zeybek’in ardından sözü Kaymakam Celalettin Yüksel aldı. Yüksel yanan ormanlık alanın söndürme çalışmalarında tüm Marmaris’in birlik olduğunu hatırlattı.

1.5 milyon tohum toprakla buluştu

Törenin ardından Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel’in öncülüğünde tohum ekme etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris PTT Müdürü Seher Uslu, Muğla Esnaf Sanatkârlar Birliği ve Marmaris Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Hasan Engin, MHP İlçe Başkanı Kemal Kalemci, Türk Chopper Marmaris Motosiklet Grubu, sivil toplum örgütleri, dernek ve oda temsilcileri yanı sıra ilköğretim okulu öğrencisi olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.