Karakuş’un Afrika izlenimleri

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Africallia 2014- Batı Afrika İkili İş Görüşmeleri Forumu’na katılan Türk heyet ile birlikte gittiği Burkino Faso izlenimlerini aktardı.İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar...

Karakuş’un Afrika izlenimleri

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Africallia 2014- Batı Afrika İkili İş Görüşmeleri Forumu’na katılan Türk heyet ile birlikte gittiği Burkino Faso izlenimlerini aktardı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) bir iştiraki olan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, Türk firmalarından oluşan 25 kişilik bir heyet ile 26-28 Şubat tarihlerinde, Africallia 2014–Batı Afrika İkili İş Görüşmeleri Forumu’na katılmak üzere Burkina Faso’nun Başkenti Ouagadougou (Vagadugu) şehrine gitti.

Dünyanın çeşitli yerinden 400’den fazla firmanın katılımıyla 5 binden fazla ikili iş görüşmesinin hedeflendiği  Africallia 2014 Forumunun, başta KOBİ’ler olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerinden özel sektör temsilcilerinin ticari ilişkiler geliştirebilecekleri, ortaklıklar kurabilecekleri ve bilgi alışverişinde bulunabilecekleri çok sektörlü bir uluslararası platform olduğu biliniyor.

Africallia 2014 forumuna katılan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Burkina Faso ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Başkan Karakuş: “Afrika doğal yer altı zenginlikleriyle oldukça kıymetli bir coğrafya. Altın ve pırlanta rezervlerinin yer alması bu bölgeye ayrıca değer katıyor. Ancak buralardan elde edilen gelirler ülkenin refahı ve bireylerin gelişimi için kullanılamamış. Çünkü bölge yakın zamana kadar yoğun olarak Avrupa, özellikle Fransa sömürgesinde kalmış. Burkina Faso, tüm bu sahip olduğu yer altı zenginliğine rağmen gerek kültürel gerek ekonomik anlamda gelişememiştir. Dünyanın en fakir ülkesi olan Burkina Faso’da insanlar yaşamlarını çok zor koşullarda sürdürüyor. ” şeklinde konuştu.

Her ülkede olduğu gibi burada da Türklerin faaliyet gösterdiğini kaydeden Başkan Karakuş, bu bölgenin yardıma ve ticari ekonomik faaliyetlere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

“Yatırım açısından bakir”

Karakuş; “Üretim ve yatırım açısından son derece bakir olan ülkede, Türk iş adamları için önemli iş fırsatları ve yatırım alanları bulunuyor. Özellikle başkent Ouagadougou ve ülkenin ikinci büyük kenti Bobo Dioulasso’da artan inşaatlar göze çarpıyor.Tamamen ilkel denilecek düzeyde sürdürülen inşaat sektöründeki çalışmalar, Türk iş adamları için yatırım yapılacak alanların başında yer alıyor.Ayrıca, yine sektörle bağlantılı su kuyusu ve kanal açma işleri ile bu alandaki malzeme satışı da yapılacak yatırımlar arasında.Özellikle gıda sektörünün Lübnan’ın tekelinde görünmesine rağmen, bölge, bünyesinde önemli bir potansiyel barındırmakta.”diye konuştu.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.