KARAKUŞ’TAN CHP VE AK PARTİLİ ÜYELERE TEPKİ

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Yenice köyüne yapmayı planladıkları Gıda Organize Sanayi Bölgesi için İl Genel Meclisi’nde iktidar olan CHP ve AK Parti’nin bu projeye onay vermemelerine tepki gösterdi.Muğla’da...

KARAKUŞ’TAN CHP VE AK PARTİLİ ÜYELERE TEPKİ

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Yenice köyüne yapmayı planladıkları Gıda Organize Sanayi Bölgesi için İl Genel Meclisi’nde iktidar olan CHP ve AK Parti’nin bu projeye onay vermemelerine tepki gösterdi.

Muğla’da 1992 yılında başlatılan organize sanayi bölgesi kurulması girişiminin tasfiye edilmesinin ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlatılmıştı. Yenice köyünde yaklaşık bin dönüm hazine arazisi üzerine yapımı düşünülen Gıda İhtisas Organize Bölgesi 5 Mart 2013 tarihinde İl Genel Meclisi’nde gündeme taşındı. İl Genel Meclisinde iktidar olan CHP, MUTSO’nun bu projesine sıcak bakmazken, ana muhalefet durumundaki AK Parti de olumsuz görüş belirtmişti.

Bölgede üretilen gıda, narenciye, kuru ve yaş meyve ve sebze ürünlerinin paketlenmesi ve işlenmesi konusunda Muğla ve dışındaki yatırımcıların talebi üzerine merkez ilçede gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını belirten Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, Muğla’da yatırım yapmayı düşünen girişimcilerin ve şirket yöneticilerinin kurumlara başvuruları ve beyanlarından, gıda üzerine bir organize sanayi bölgesine ihtiyaç duyduklarının ortaya çıktığını söylemişti.

“CHP ve AK Parti’den destek görmedik”

Aradan geçen bir yıl sonra CHP Menteşe Belediye başkan adayı Bahattin Gümüş’ün katıldığı Hür Düşünce Platformu yemeğinde konu tekrar gündeme geldi. CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk’ün de hazır bulunduğu yemekte konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Hür Düşünce Platformu üyesi Bülent Karakuş, CHP ve AK Parti İl Genel Meclis üyelerini tutumlarından dolayı eleştirdi. Karakuş, “Meyve suyu, çikolata, süt, salça fabrikası gibi gıda tesisleri Muğla’ya gelmek istiyor ama maalesef Muğla’nın genelinde imar sorunu var. 200 dönüm arazi bulup, bütün altyapısı tamamlanmış, enerjisi, suyu, altyapısı çözülmüş bir alan bulmaları mümkün değil. Büyük firmalar Muğla’ya gelerek bu sorunlarla boğuşmak istemiyorlar. Altyapısı tamamlanmış alanlarda tesislerini kurup faaliyete geçmek istiyorlar. İhtisas organize sanayiler çevre ile barışık, çevreyi kirletmeyen, turizme zarar vermeyen tesisler. İhtisas organize sanayilerde gıda üretimi yapılacağı için büyük depolara ihtiyaç var. Biz bunun için Yenice köyünde Bin dönüme yakın bir hazine arazisi belirledik. Bu arazinin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olması için bir an önce karar verilmesi gerekiyordu. Biz MUTSO olarak ne belediyelerden, ne de hükümetten hiçbir şey istemiyoruz. Bize sadece burasının Muğla’ya gerekli olduğunu söyleseler yetecek bize. Biz Ticaret Odası olarak bu projeye başlayacaktık ve Muğla’ya kazandıracaktık ama maalesef İl Genel Meclisimizden yani CHP ve AK Parti’den bu desteği göremedim. Hatta engel olmak için uğraştılar. Bunun de nedenini çözemedik. Ben CHP ve AK Parti’nin doğru bir siyaset yapmadıklarını düşünüyorum” dedi.

Öztürk: Konuyu ilk defa duyuyorum

Yemeğe katılan CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, konuyu ilk defa duyduğunu belirtti. Öztürk, “Ben size katılıyorum. Ben ortak aklı çok seven birisiyim. İl Genel meclisindeki grup toplantılarının çoğuna katılmıyorum. Ben sizin Yenice köyünde böyle bir girişimde bulunduğunuzu ilk defa burada duyuyorum. İl başkanının görevi toplumdan gelen talepleri onları yerine getirmektir. Ben bu konuyu ilk defa duyuyorum. Bugüne kadar bana gelip de bizim böyle bir çalışmamız var demediniz. Bu tür yerlerde yapılan toplantılarda çıkan fikirler hepimizin önünde ayna gibidir, yol gösterici olur. Bu konu önümüzdeki ay meclis toplantısına getirilirse yardımcı oluruz” dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.