Karakuş: Muğla Lojistik Merkez olmalı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, TGRT Haber’e röportaj verdi. TGRT Haber temsilcisi Volkan Elikli ve Sıla Görgülü’nün makamında ziyaret ettiği Başkan Karakuş, Muğla ekonomik hayatı,...

Karakuş: Muğla Lojistik Merkez olmalı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, TGRT Haber’e röportaj verdi. TGRT Haber temsilcisi Volkan Elikli ve Sıla Görgülü’nün makamında ziyaret ettiği Başkan Karakuş, Muğla ekonomik hayatı, değerleri ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi. Başkan Karakuş, MUTSO olarak hayata geçirilen ve çalışmaları süren projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Kurumlar Turizmi Geliştirmek İçin Çalışıyor

TGRT Haber’in Gelişen Türkiye programına konuşan Başkan Karakuş, “Muğla doğal ve tarihi güzellikleri açısından dünyanı en güzel illeri arasında yer alıyor. Burada en önemli sektör turizm. Turizm açısından değerlendirdiğimizde Muğla, Antalya ve İstanbul’un ardından 3’üncü sırada yer alıyor. Bodrum-Fethiye-Marmaris sayılı merkezler arasında bulunuyor. İç kesimlerin turizmden yeterince yararlanamıyor olması Muğla ilinin bir eksikliği. Bu eksikliği giderebilmek ve Muğla’da turizmi 12 aya yayabilmek Odamızın amaçlarından bir tanesi. Ve şuanda Muğla’daki kurum ve kuruluşlar çalışmalarına bu doğrultuda yön veriyor.” ifadelerine yer verdi. Muğla’nın yat turizminde önemli bir marka haline geldiğini de sözlerine ekleyen Başkan Karakuş, gerek marina gerek yat işletmeciliği konularında başarılı çalışmalar yapıldığını ve Muğla’da turizm alanında yatırım yapılabilecek sektörlerin mevcut olduğunu kaydetti.

Muğla Lojistik Merkez Olmalı

Muğla’nın tarım ürünleri çeşitliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları bakımından oldukça zengin olduğunu belirten Başkan Karakuş, ilin en önemli sorunlarından biri olarak şunu belirtti: “İlimiz jeopolitik konumu açısından önemli bir merkez. Bu doğrultu da aynı zamanda lojistik bir merkez olması gerekirken, imar planlarında gerekli değişiklikler yapılamadığı için bu özellikten yeterince yararlanamıyoruz. Bu sorunun önüne geçebilmek adına imar planlarındaki gerekli değişikliklerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerekmektedir.”

MUTSO’nun projesi olarak hayata geçirilen ve Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası olan Karia Yolu hakkında bilgi veren Başkan Karakuş, bu proje sayesinde Muğla ekonomisine önemli katkılar sağlanacağını ifade etti. Başkan Karakuş, Odanın çalışmalarını sürdürdüğü diğer projeleri hakkında da kısaca bilgi vererek röportajı sonlandırdı.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.