Karakulak, Marmaris’te görüntülendi

Soyu tükenmekte ve koruma altında olan Karakulak, Marmaris karayolu üzerinde bir vatandaş tarafından avını yerken görüntülendi.Datça Yarımadası yaşam alanı olan ve koruma altında bulunan kedigiller familyasından karakulak ,Marmaris’te...

Karakulak, Marmaris’te görüntülendi

Soyu tükenmekte ve koruma altında olan Karakulak, Marmaris karayolu üzerinde bir vatandaş tarafından avını yerken görüntülendi.

Datça Yarımadası yaşam alanı olan ve koruma altında bulunan kedigiller familyasından karakulak ,Marmaris’te karayolu üzerinde yakaladığı avını yerken görüntülendi.

Marmaris ve Datça bölgesinde yaşadığı bilinen Karakulak , Ramazan Coşkuner isimli vatandaş tarafından ilk kez görüntülendi. Marmaris Datça Karayolu üzerinde otomobiliyle seyreden Coşkuner, yol kenarında kediye benzeyen bir hayvanın avladığı tavuğu yemeye çalıştığını fark etti. Coşkuner,aracını durdurarak yaban hayvanının fotoğraflarını çekmeyi başardı. Hayvan,yoldan geçen araçlardan ürkerek yediği tavuğu bırakıp hızla ormanlık alana kaçtı. Turizmci Coşkuner, fotoğrafları arkadaşlarıyla paylaştı ve hayvanın bu bölgede yaşadığı bilinen karakulak olduğu anlaşıldı. Yaşam alanı Datça yarımadası olan Karakulak’ın son yıllarda koruma altında olması sebebiyle çoğaldığı belirtildi. Karakulak’ın yaban hayatta avlanma alanlarının daralması nedeniyle yerleşim yerlerine inerek kümes ve küçükbaş hayvanları avlamak için gelmiş olabileceği tahmin ediliyor. Karakulaklar, Ege ve Akdeniz'de çam ormanlarında yaşıyor. Ortalama ağırlığı 7-9 kilo arasında değişen karakulaklar, yalnız yaşıyor. Marmaris’te 2003 yılında bir dershaneye giren karakulak milli park görevlileri tarafından yakalanarak doğal ortamına bırakılmıştı.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.