Karakız Beşiz doğurdu

Milasta Mehmet Uysal adlı vatandaş satmayı düşündüğü koyunu beşiz doğurunca bu isteğinden vazgeçti. 5 sevimli minik kuzu hem şaşkınlık yarattı hem de ev halkının neşe kaynağı oldu.Milas’ta çiftçilikle uğraşan Mehmet...

Karakız Beşiz doğurdu

Milasta Mehmet Uysal adlı vatandaş satmayı düşündüğü koyunu beşiz doğurunca bu isteğinden vazgeçti. 5 sevimli minik kuzu hem şaşkınlık yarattı hem de ev halkının neşe kaynağı oldu.

Milas’ta çiftçilikle uğraşan Mehmet Uysal’ın Karakız isimli koyunu, bir batında beşiz doğurdu. Bir süre önce Karakız’ı satmayı planlayan Uysal, beş kuzu sahibi birden olunca büyük sevinç yaşadı.

Milas’ta emsaline çok az rastlanan bir doğum olayı yaşandı. Güneş Mahallesi Labranda Bulvarı’ndaki müstakil bahçeli evinde hayvancılıkla uğraşan Mehmet Uysal’ın beslediği koyunlardan biri olan Karakız, bir batında beş yavru dünyaya getirdi. İki yaşındaki Sakız ırkı koyunun beş kuzu birden doğurmasıyla ilk önce büyük bir şaşkınlık yaşayan çiftçi, aynı zamanda beş kuzu almanın sevincini yaşadı.

Uysal; gebe koyunun doğuracağı günün yaklaştığını belirterek şunları söyledi: "Sabaha karşı koyunun doğum yapmaya başladığını fark ettik. Eşimle birlikte ahıra giderek ilk yavruyu doğurttuktan sonra peşin sıra yavru gelmeye başladı. Veteriner yardımı olmadan doğal doğumla dünyaya gelen üçü erkek, ikisi dişi beş kuzu bizi şaşırttı ve sevindirdi. Yavruları kurulayıp temizledikten sonra anne koyundan sağdığımız sütü biberonla yavrulara içirdik.”

Beşiz doğuran koyununu geçen sene aldığını belirten Uysal, koyunu kısa süre önce satmayı düşündüğünü ancak eşi Güllü Gülsün Uysal’ın duruma mani olduğunu söyledi. Eşinin tavsiyesiyle koyunu satmaktan vazgeçtiğini belirten Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: “Neredeyse altı kuzuyu bir koyun fiyatına satıyorduk. Kuzumuz benden önceki sahibindeyken bir doğumda altı yavru dünyaya getirmiş ama yavrulardan sadece ikisi yaşamış. Eşim ısrarla koyunu satmamamı istedi. İyi ki eşimin tavsiyesine kulak verdim.”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.