Karaçelik’ten İztuzu tepkisi

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, işletme hakkı özel sektöre verilen İztuzu Plajını geri istediklerini belirtti.Plajın 15 yıldan bu yana Dalyan Belediyesi tarafından çalıştırıldığını hatırlatan Başkan Karaçelik,...

Karaçelik’ten İztuzu tepkisi

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, işletme hakkı özel sektöre verilen İztuzu Plajını geri istediklerini belirtti.

Plajın 15 yıldan bu yana Dalyan Belediyesi tarafından çalıştırıldığını hatırlatan Başkan Karaçelik, “Büyükşehir yasası ile birlikte Dalyan Belediyesinin belediye statüsünü kaybetmesi üzerine Ortaca Belediyesi olarak, Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğüne yılbaşından önce resmi müracaatı yaptık. Ancak buna rağmen bir özel şahsa verildiği bize telefonla tebliğ edildi, bu kararın geerekçesini sorduğumuzda ise daha fazla para verdiği söylendi. Biz kamunun malının sadece para kazanmak amacıyla çalıştırılmasının doğru olmadığını, para kazanılacaksa da kamunun kazanması gerektiğini, çünkü kamunun kazanacağı paranın yine kamuya yatırım olarak döneceğine ifade ettik. Sahillerin kişilere kazanç aracı olarak kullanılmaması gerektiğini söyledik. Eğer bu kararlarında ısrar edecek olurlarsa, çok ciddi bir kamuoyu tepkisi ile karşılaşacaklarını kendilerine tebliğ ettik. Bu görüşlerimizi iletmemizden sonra konuyu tekrar görüşeceklerini ve bize bilgi vereceklerini söylediler” dedi.

“Ortaçağ devleti yönetmiyoruz”

Plajın ihalesiz olarak özel bir şirkete verildiğini belirten Hasan Karaçelik, “Bu olay kanun dışımı değil mi bilmiyoruz. Bakanlık bünyesinde TUÇEV diye bir vakıf kurulmuş, bunun muadili de Muğla’da MUÇEV olarak kurulmuş. Buraların bu vakıflara verilmesi konusunda herhangi bir kanun var mı yok mu bilmiyorum, çünkü Türkiye’de biliyorsunuz yasa ve yönetmelikler çok sık değiştiriliyor. Biz daha önce TUÇEV Başkanı ile yaptığımız görüşmede, belli bir fiyat teklifi yaptık. Geçen yıl 867bin lira olarak Dalyan Belediyesi, Çevre Şehircilik Bakanlığına bu yerlerin kira bedelini ödemiş. Bizde bu yıl 1 milyon lira teklif ettik. Fakat bizden daha fazla tebliğ edildiği söylendi. Bu nasıl bir yönetim ki 'Bize haber vermeden, bize bildirmeden böyle bir karar nasıl alınır' diye sordum, biz size sözlü iletmiştik sizde bize sözlü dediniz diye cevap verdiler. Arkadaşlar, burada ortaçağ devleti yönetmiyoruz, herhalde dünyanın en geri ülkelerinde bile böyle yöntem yoktur. Bu anlayış devlet yönetiminde nasıl bir anlayıştır, taktiri sizlere bırakıyorum” diye konuştu.

Bundan sonra yapacakları hakkında da bilgi veren Hasan Karaçelik, “Bize bugün bilgi vereceklerini, kararlarını tekrar gözden geçireceklerini belirttiler. Biz bilgi istemiyoruz plajı geri istiyoruz. Yasal yolların tamamı denecek. Ama burada çok ciddi bir kamuoyu baskısı ile plajın tekrar Ortaca ve dünya halkına geri verileceğine inanıyorum. Bu plajarın özel sektör eli ile işletilmesi, bu plajların yakın zamanda yok olmasına  neden olur” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.