Karacan Akedemi Seminerleri sürüyor

Muğla Karacan Akedemi’nin seminer ve konferansları aralıksız olarak sürerken son olarak “KPSS ve ÖABT Sınav İçeriği” Semineri düzenlendi.Muğla Karacan Akademi her yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde...

Karacan Akedemi Seminerleri sürüyor

Muğla Karacan Akedemi’nin seminer ve konferansları aralıksız olarak sürerken son olarak “KPSS ve ÖABT Sınav İçeriği” Semineri düzenlendi.

Muğla Karacan Akademi her yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okuyan öğretmen adaylarına bilgilendirme amaçlı olarak seminerler düzenliyor. Son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kültür Merkezi Salonunda, “KPSS ve ÖABT Sınav İçeriği” konulu bir seminer düzenlendi.

Seminer ile ilgili olarak akademi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; “ Özellikle son iki yıldır sunduğumuz seminer çalışmaları, ÖSYM tarafından yapılan söz konu değişikliklerden dolayı, ayrı bir önem kazanmıştır. Bu yıl da mutad olduğu üzere yapılan seminer çalışmasında Muğla Karacan Akademi Rehberlik ve Eğitim Uzmanı Ejder Aldan tarafından ÖABT sınavına yönelik olarak bilgilendirme semineri sunulmuştur. Geçen hafta da Devlet Personel Uzmanı Süha Oğuz Albayrak tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yine konunun uzmanından kariyer mesleklerdeki değişiklikler anlatılmıştır.

ÖSYM tarafından yapılan bu değişiklerin temel amacı daha nitelikli, alanına hakim ve pedagoji formasyon alt yapısı iyi olan adayların seçilerek, ülkemiz eğitim sisteminin kalitesini biraz daha yukarıya taşıyabilmektir. ÖABT sınavının uygulamaya geçmesiyle birlikte adaylar dört yıl boyunca almış oldukları akademik bilgilerden ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki müfredatından sorumlu tutulmuşlardır. Bu da öğretmen adaylarının, üniversite hayatı boyunca kendilerini okudukları öğretmenlik branşı konusunda yetiştirmeleri, ders kitapları ile yetinmemeleri ve alternatif kaynakları da tarayarak donanımlarını daha da sağlamlaştırmaları anlamına gelmektedir. “denildi.

Değişiklikler anlatıldı

Seminerde sözkonusu sınav ile ilgili olarak son değişikliklerin de anlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Muğla Karacan Akademi olarak yapmış olduğumuz seminerlerde öğretmen adayı arkadaşlarımızı bu konuda bilinçlendirerek, içinde bulundukları akademik süreci daha üretken daha verimli bir şekilde değerlendirmeleri konusunda aydınlatmaktır. Yapılan seminer çalışmasında, ÖABT sınavı ile ilgili yapılan son değişiklikler, sınavın içeriği, kapsamı, soru yüzdeleri ile soru sayıları konularında ayrıntılı bilgiler sunulmuştur. Diğer taraftan KPSS sınavı ve ÖABT sınavıyla ilgili sayısal ve istatistiki bilgilere de yer verilmiştir. Böylelikle adayların sınava girmeden önce neleri yapıp neleri yapamayacakları konusunda gerçekçi hedefler oluşturmalarına yardımcı olunmaya çalışılmıştır.”

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.