Kara kıtada pedal basıyor

Marmarisli bisikletçi İbrahim Onat'ın, yaklaşık 12 bin kilometre pedal çevireceği Mısır'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gideceği Afrika turu devam ediyor.Tek başına yaptığı bisiklet turuna Mısır'ın başkenti Kahire'den başlayan...

Kara kıtada pedal basıyor

Marmarisli bisikletçi İbrahim Onat'ın, yaklaşık 12 bin kilometre pedal çevireceği Mısır'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gideceği Afrika turu devam ediyor.

Tek başına yaptığı bisiklet turuna Mısır'ın başkenti Kahire'den başlayan Onat, "Hikayem için vakit geldi. Mısır, Sudan, Etiyopya, Kenya; Muhteşem bir 77 gün ve Nairobi'de 7 gün. Artık arkama bakmıyorum yaşanacak hikayeler var" dedi. Afrika turu boyunca güzergahı üzerindeki ülkelerin fotoğraflarını çeken ve yaşadığı ilginç olayları kendi sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Onat, macera dolu Afrika turuna devam ediyor. Etiopya'da başından geçen ilginç bir olayı da takipçileriyle paylaşan Onat: "Etiyopya dağlar ve yeşilliklerle dolu. Bisikletin tellerinde problem yşadığım için Etiyopya da bol bol bisikletimle yürüdüm. Yine böyle bir gün. Etiopya'nın bir özelliği de herkes ya hızlı hızlı yürüyor yada koşuyor. Alemzayi ismindeki kız da bunlardan biri. Beni görünce yavaşladı ve kim olduğumu nereli olduğumu sordu. Ve biz yaklaşık 5 km yürüdük. Köyüne gelince birer kola içtik ve ayrıldık. Yolda yılanı ilk o gördü ve hemen eline taşı aldı. Gözleri büyümüştü. Tek vuruşla kafasını ezdi. Bu yılanın çok zehirli bir yılan olduğunu biliyordu" dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.