Kaptanlar Müze’de buluştu

Bodrum ilçesinde yaşayan kaptanlar, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Bodrum Deniz Müzesi’nde düzenlenen “Müzede Kaptanlar Günü”nde bir araya gelerek anıları paylaştılar.18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Haftası...

Kaptanlar Müze’de buluştu

Bodrum ilçesinde yaşayan kaptanlar, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Bodrum Deniz Müzesi’nde düzenlenen “Müzede Kaptanlar Günü”nde bir araya gelerek anıları paylaştılar.

18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Haftası nedeniyle Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın katkılarıyla Bodrum Deniz Müzesi'nde gerçekleştiren etkinliklerin son gününde "Müzede Kaptanlar Günü" etkinliği ile son buldu. Bodrum Deniz Müze’sinde buluşan Bodrumlu kaptanlar, balıkçılık ve süngercilik üzerine Bodrum’da yaşadıkları anılarını anlattılar. Bodrum Deniz Müzesi tarafından düzenlenen özel müze turuna; Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Denizciler Derneği kurucu üyelerinden Şerif Öncü, Kaptan Necati Kocadon, Kaptan Erol Erdoğan ve babasıyla birlikte Bodrum'da ilk sünger ihracatını gerçekleştiren İbrahim Bilkiç katıldı.

Etkinlikte kaptanlar tarafından anlatılan çok sayıda anı, Bodrum’un geçmişine ışık tutan birçok değerli bilgiyi de yeniden gün yüzüne çıkardı. Etkinliğe katılan Bodrumlu kaptan Şerif Öncü ise Deniz Müzesi’nde sergilenen kendisine ait "Başaran" isimli teknesinin modelini gördüğünde duygu dolu anlar yaşadı.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.