Kapanacak belde ve köylere uyarı

6 Aralık tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir yasası sonrası Muğla’da kapanacak belde ve köylerin tüm menkul ve gayrimenkulleri ile alacak vereceklerini bağlı bulunduğu ilçe belediyesine bildirilme...

Kapanacak belde ve köylere uyarı

6 Aralık tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir yasası sonrası Muğla’da kapanacak belde ve köylerin tüm menkul ve gayrimenkulleri ile alacak vereceklerini bağlı bulunduğu ilçe belediyesine bildirilme süresi 6 Ocak 2013 tarihinde doluyor.

13 İlin Büyükşehir Belediyesi olması ve 26 yeni ilçenin kurulmasını öngören yasanın Resmi Gazetede yayımlanmasından sonra tüzel kişiliği sona eren belde ve köyler, yasanın yürürlüğe girdiği 6 Aralık tarihinden itibaren bir aylık süre içinde mal varlıklarını, bağlanacakları il ve ilçe belediyesine bildirmeleri gerektiği belirtildi.

Tüzel kişiliği kaldırılacak olan belde ve köylerde, bundan sonra taşınmazların tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmelerinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, imar plan değişikliği ve revizyonu ile her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç), iş makineleri ve diğer taşıtların satışı ile borçlanmaları, katılacakları il ve ilçe belediyesinin onayına bağlı olduğu ifade edildi.

Henüz ilçe belediyesi kurulmayan yerlerde ise bu yetkinin il belediyelerine verileceği ve bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı yapılmış memur alımları hariç olmak kaydıyla, hiçbir şekilde bağlanacakları ilçe belediyesinden izinsiz yeni personel alamayacakları belirtildi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.