Kanserli fideler incelemede

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Karagedik Mahallesi’nde Yılmaz Duran isimli üreticinin serasında yaşanan domateste bakteriyel kanser ve solgunluk hastalığı konusunda çalışma başlatıldığını belirtti. Fide satıcısı firmanın...

Kanserli fideler incelemede

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Karagedik Mahallesi’nde Yılmaz Duran isimli üreticinin serasında yaşanan domateste bakteriyel kanser ve solgunluk hastalığı konusunda çalışma başlatıldığını belirtti. Fide satıcısı firmanın zararı karşılamaması nedeniyle çiftçilerin serada yaptığı eylemin ardından bu çiftçinin serasında inceleme ve araştırma yaparak alınan numunelerin İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Tüketici Hakem Heyeti açısından bu zararın belli bir para konusunu aştığı için Hukuk Mahkemelerini ilgilendiren bir konudur. Bin 190 TL’ye kadar olan zararlarda Tüketici Hakem Heyeti karar alabilmektedir. Biz konuyu İlçe Tarım Müdürlüğümüze incelettik. Tarım Müdürlüğümüz inceleme ve araştırma yaparak, numuneler aldı. İzmir’deki Araştırma Enstitüsü’ne gönderdi. Bunun sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık, “Tüketicinin bir zararı söz konusuysa hukuk mahkemelerine başvurulacaktır. İlçe Tarım Müdürlüğü konunun takipçisidir. Gelecek sonuçlara göre hareket edilecek. Fide satıcısıyla sera üreticisi arasında hukuki süreç başlamıştır” dedi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.