Kanser Taramalarında bir adım daha ileri

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan, Kanser Tarama ve Tespit çalışmalarında zaten başarılı bir il olan Muğla’da; “ Kanser taramaları ekip işidir. Ekibimize Sağlık Evi ebelerimizi de katarak ilimizin uç...

Kanser Taramalarında bir adım daha ileri

Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan, Kanser Tarama ve Tespit çalışmalarında zaten başarılı bir il olan Muğla’da; “ Kanser taramaları ekip işidir. Ekibimize Sağlık Evi ebelerimizi de katarak ilimizin uç noktalarında bile farkındalığı hedefleyerek, kanser taramalarında bir adım daha iler atmak istiyoruz.” Dedi.

Kanser Taramaları ve Tespiti çalışmalarında başarılı bir il olan Muğla’da bu çalışmalar bir adım daha ileriye götürülüyor. Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, kanser tarama ve tespit çalışmalarının bir ekip işi olduğunu ve bu ekibe Sağlık Evi Ebelerinin de dahil edilerek bir adam daha atılacağını belirtti.

Ceyhan; Kanser taramalarından kolon kanseri, meme kanseri ve rahim ağzı kanserine yönelik taramalar  Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, KETEM(Kanser Erken Teşhis Tarama Eğitim Merkezi)Toplum Sağlığı Merkezlerimiz, Aile Hekimliklerimiz ve ekibimize 2015 yılı itibari ile katılan sağlık evi ebelerimiz ile yürütülmektedir. Kanser tarama çalışmalarına katılan  Sağlık evi ebelerimizle ilimizin en uç noktalarına kadar ulaşarak halkımızı kanser taramaları hakkında bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla da kanser taramaları hakkında Ebe Hanımlara eğitim planlandı. İlimizde üç ayrı eğitim toplantısı şeklinde planlanan eğitimler Muğla Merkez,Milas ve Fethiye ilçelerinde çevre ilçelerde görevli Ebe Hanımların  katılımı ile gerçekleşecektir.”dedi.

Muğla’nın Kanser Tarama ve Tespit çalışmalarında ülkedeki ilk 10 il içinde olduğunu hatırlatan Ceyhan; “Ekibimizin başarılı çalışmaları ile Kanser Daire Başkanlığının  2014 yılı değerlendirmesinde 81 il arasında kanser taramalarında ilk 10 il içinde yer aldık. 2015 yılında da başarılarımız devam etmektedir. Bundan dolayı  mutluluk duyuyoruz. Bu işleri daha etkin nasıl yapabiliriz , bu başarımızı nasıl devam ettirebiliriz ve daha üst seviyeye nasıl getirebiliriz  soruları üzerinden de bir araya gelerek, ekibimizin görüş ve önerilerini almak için ilimizde çalışmalarımıza hız verilmiş ve bu amaçla  Merkezde ve ilçelerde Toplum Sağlığı KETEM  personeli ve ilçelerdeki görevli ebelerin katıldığı eğitim toplantısı düzenlenmiştir” diye konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.