KANSER HASTASI EŞİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Dalaman ilçesinde 8 yıl önce yakalandığı hastalık ile yatağa bağlı olarak yaşayan kanser hastası kadın; yaşam mücadelesi verip, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor.Dalaman İlçesi’nde 8 yıl önce...

KANSER HASTASI EŞİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Dalaman ilçesinde 8 yıl önce yakalandığı hastalık ile yatağa bağlı olarak yaşayan kanser hastası kadın; yaşam mücadelesi verip, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor.

Dalaman İlçesi’nde 8 yıl önce amansız hastalık olan kansere yakalanan Zeliha Kaplan (55) hastalıkların arka arkaya gelmesi üzerine harabeye dönmüş evinde yatağa bağlı olarak yaşıyor. Emekli eşi İbrahim Kaplan (55) tarafından ihtiyaçları karşılanıyor.

Hastalığı hakkında konuşan yatalak kadın Zeliha Kaplan; “Ben kanser hastasıyım bakıma muhtacım, her şeyimle eşim ilgileniyor. Eşimin almış olduğu emekli maaşı yetmiyor. Çok zor durumdayız” dedi.

Kanser hastası ve yatalak olan Zeliha’nın Eşi İbrahim Kaplan ise; “ Ben emekliyim; eşim kanser hastası olup, beyninden ameliyat oldu. Kalça kırığından dolayı sağ tarafı felçli. Ses telleri yandı, gırtlağını deldiler. Evin ve eşimim bütün ihtiyaçlarını ben görüyorum. Almış olduğum emekli maaşım yetersiz kalıyor. Çalışmak istiyorum ama eşime bakmak zorunda olduğum için çalışamıyorum. Ev kiramı ödeyemediğim gibi eczaneye, bakkala borçlanarak idare ediyoruz. Hayırseverlerin desteği ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Evden bakım ücretin den yararlanmak için başvurdum. Almış olduğum emekli maaşı kriterlere uyduğu için bakım ücreti bağlanmadı. Eşimin kanser hastalığı 2006 yılında başladı ve hastalıklar ardı ardına geldi. İlk dönemler maddi olarak her şeyi karşılıyorduk. Hastalıklar ardı ardına gelince elde avuçta ne varsa harcadık. Şu an kirada oturuyoruz. 150 lira olan kirayı çoğu zaman ödeyemiyorum. 8 aylık kira borcum birikti. Bunun yanı sıra su parası, bakkal ve eczaneye bir sürü borç ile yaşam mücadelesi veriyoruz. Eşim bakıma muhtaç olduğu için de evden ayrılamıyorum. Ek olarak çalışa bilsem kimseye muhtaç olmadan yaşayacağız ama oda imkansız. Ben hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyorum yaşadığımız evin koşulları da çok kötü her yer rutubet. Eşimin daha iyi koşullarda yaşaması gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.