Kanlı dilek!

Muğla’nın Akkaya köyünde sinema filmi çekimi için gelen ekipler güzergâh üzerinde bulunan bir çınar ağacını film gereği kanlı bez parçaları ve şişelerle dilek ağacı olarak hazırladı. Bunun yanı sıra ağacın karşısında...

Kanlı dilek!

Muğla’nın Akkaya köyünde sinema filmi çekimi için gelen ekipler güzergâh üzerinde bulunan bir çınar ağacını film gereği kanlı bez parçaları ve şişelerle dilek ağacı olarak hazırladı. Bunun yanı sıra ağacın karşısında bulunan Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında ordunun geçeceği güzergâhlarda su ihtiyacının karşılanması için yaptırdığı sarnıçlardan birisinin yanına da sahte mezar yapıldı. Çekimleri devam eden ancak ara sıra çekim için bölgeye gelen ekipler çınar ağacını temizlemedikleri ve mezarı kaldırmadıkları için vatandaşlar burayı eren sanıyor.  Bölgedeki ilk çekimin ardından uzun bir süre çekime gelmeyenince konuyu bilmeyen vatandaşlar mezar ve ağacı eren sanarak dua okuyup, dilek tutarak kanlı dilek ağacına bez parçası asmaya başladılar.

VATANDAŞLAR UMUT BAĞLAMAYA BAŞLADI

Vatandaşların umut ağacı durumuna dönüşen çınar ağacı, vatandaşlar arasında gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Özellikle sevdiğine ve asker yolu gözleyen gençler ile çeşitli hayal ve beklentileri bulunan vatandaşlar bu beklentilerinin gerçekleşmesi için eren sandıkları sahte mezar başında dua ederek çınar ağacına bezler bağlamaya başladılar. Evleri güzergah üzerinde olan ve konuyu bilmeyen bazı vatandaşlar, özellikle gece saatlerinde bölgeden geçtikleri sırada ürperti ve korku yaşadıklarını söylediler. Konuyu bilen vatandaşlar ise film platosuna dönüştürülen alanın temizlenmemesinin vatandaşları farklı duygu ve beklentilere sevk ettiğini vurgularken, sarnıç ile ağaç çevresinin çekim sonrası temizlenmesini yada uyarı levhası koyulmasını istediler.

“DİNİMİZDE BÖYLE BİRŞEY YOK”

Konu hakkında bilgisinin olmadığını söyleyen Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, “Dinimizde bez bağlamak, mum yakma, para atma ve benzeri gibi batıl inanç ve hurafelere yer yoktur. Dinimiz böyle bir davranış ve düşünceleri men etmiştir. Eğer söz konusu gerçekten bir türbe ise sadece dua edilmelidir. Söz konusu olan mezar sahtedir ve film çekimi için kullanılmıştır" dedi.

Akkaya Köyü Muhtarı Ali Aksu, konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söylerken Set görevlileri, ağaca dilek bağlayanların bilinçli kişilerin şaka amaçlı yapabileceğini ileri sürerek konuyla ilgili açıklama yapmadılar.

Bu haber toplam 367 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.