KANLARINI önce döktüler, şimdi verdiler

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle dün Atatürk Anıtı’nda bir tören düzenlenirken bir dizi etkinlik de gerçekleştirildi. Gaziler, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bayrağımız için önce kanlarını vatan topraklarına döktükleri...

KANLARINI önce döktüler, şimdi verdiler

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle dün Atatürk Anıtı’nda bir tören düzenlenirken bir dizi etkinlik de gerçekleştirildi. Gaziler, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bayrağımız için önce kanlarını vatan topraklarına döktükleri gibi Kan Bağış Kampanyasına da katılarak bu kez kanlarını verdiler.

Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’e “Mareşallik” rütbesinin verildiği tarih olan 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanırken bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da çeşitli tören ve etkinlikler düzenlendi.

Muğla’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Törene Muğla Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İl Temsilcisi Gazi Topçu Binbaşı Sezai Kanlıyer, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Gazi onurlanmış askerdir

Gaziler Günü ile ilgili konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İl Temsilcisi Gazi Topçu Binbaşı Sezai Kanlıyar yaptı. Kanlıyar, “Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü, cumhuriyetimiz ve diğer kutsal değerlerimiz uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşarak şehit olan, yaralanarak gazilik mertebesine ulaşan şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi minnet ve saygıyla selamlıyorum. Şehitlik ve gazilik unvanları; vatan, millet, bayrak, namus, vazife ve diğer kutsal değerler uğruna, hiçbir şahsi ve maddi menfaat beklentisine girmeden; inançla, hayatla, kanla ve canla elde edildiği içindir ki herhangi bir unvan ve rütbeyle mukayese edilemez, değeri maddiyatla ölçülemez. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından Vali Mustafa Hakan Güvençer, şehit ve gazi yakınlarına Öğretmenevi’nde yemek verdi.

Daha sonra Gaziler vatanın bölünmez bütünlüğü ve bayrağımız için kutsal vatan toprağına döktükleri kanlarını bu kez hayat kurtarmak için verdiler. Kızılay Derneği ile ortaklaşa olarak düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına katılan gaziler ve yakınları toplu olarak kan bağışında bulundular.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.