Kanalizasyondan 2000 yıllık tarih çıktı

Muğla’nın Milas İlçesine bağlı Beçin Beldesinde yürütülen Kanalizasyon çalışmaları sırasında Genç Roma dönemine ait hiç açılmamış mezar bulundu.Beçin Belediyesi tarafından Koruma Kurulu onaylı yürütülen 2. Etap...

Kanalizasyondan 2000 yıllık tarih çıktı

Muğla’nın Milas İlçesine bağlı Beçin Beldesinde yürütülen Kanalizasyon çalışmaları sırasında Genç Roma dönemine ait hiç açılmamış mezar bulundu.

Beçin Belediyesi tarafından Koruma Kurulu onaylı yürütülen 2. Etap Kanalizasyon çalışmalarında bulunan mezar Müze Müdürlüğü denetiminde Müze personeli tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Beçin’in Cumhuriyet Mahallesi Kepezaltı Mevkii’nde başlatılan kurtarma kazısı nedeni ile kanalizasyon çalışmalarına ara verilirken, tek kişinin bulunduğu mezarda iki adet pişmiş topraktan yapılmış kâse ve çanak çıktı. Alt zemini toprakla kaplı olan mezarda çalışmalar devam ediyor.

Mezarın Genç roma dönemine ait bir mezar olduğu söyleyen Milas Müze Müdürü Ali Sinan Özbey; “Geçtiğimiz günlerde belediye başkanlığının yaptığı altyapı projeleri kapsamındaki proje koruma kurulu tarafından onaylandı. Müdürlüğümüz gözetiminde biz 3. derece arkeolojik sit alanındaki çalışmalarla ilgili olarak Beçin Belediyesinin talepleri doğrultusunda uzman arkadaşlarımızı görevlendirdik.

Bu çalışmaların bir kısmında bir mezar yapısına rastlandı. Dün akşam gerekli güvenlik tedbirlerini hem emniyet müdürlüğü görevlileri hem de belediye ekiplerince alarak sabah itibari ile kurtarma çalışmasına rastladık. Çalışmalarımız genç roma dönemine ait bir mezar ortaya çıktı. Bununla ilgili olarak Müzemiz uzmanları Serçil Yıldız ve Lütfi Ekinci çalışmalarına devam ediyorlar. Belediyemizden de gerekli işçi desteği sağlanarak çalışmalarımızı gün içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda altyapı çalışmalarının da sonuna gelinmiş oldu” dedi.

Menteşe Beyliğine de Başkentlik yapan Beçin Belde Belediyesi Başkanı Mehmet Balcı da; Beldede 2. Etap kanalizasyon çalışmaları yapıldığını çalışmanın da son 50 metrelik kısmına geldikleri sırada mezar buluntusuna rastladıklarını ve bu nedenle çalışmalara ara verdiklerini kaydetti.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.