Kanadalı Brigitte Türk gibi yaşıyor

Kanada’da sinema ve televizyon işi yapan ve 2 Yıl önce Fethiye’ye gelerek Dodurga köyünden köy evi alarak restore edip burada yaşamaya başlayan Kanadalı Brigitte Pelltier (52) halkın adeta sevgilisi oldu.Ayağında şalvarı, başında...

Kanadalı Brigitte Türk gibi yaşıyor

Kanada’da sinema ve televizyon işi yapan ve 2 Yıl önce Fethiye’ye gelerek Dodurga köyünden köy evi alarak restore edip burada yaşamaya başlayan Kanadalı Brigitte Pelltier (52) halkın adeta sevgilisi oldu.

Ayağında şalvarı, başında yemenisiyle satın aldığı köy evini restore etmeye çalışan Brigitte Pelltier’e köy halkı “Brigitte” yerine “Biricik” diye seslenip çağırıyor. Keçi besleyen, tavuklarını yemleyen Kanadalı Brigitte, soğan dikmek için bahçesini bile kendisi işlerken komşularına da yardıma koşuyor. Dodurga Köyü’nü sağlığı için seçtiğini burada her şeyin “Organik” olarak sağlandığını söyleyen Kanadalı Brigitte Pelltier, yıllar önce babasının bir süre İzmir’de yaşadığını da kaydetti.

Brigitte Pelltier,  “Dodurga köyünü sağlık için seçtim. Burada doğa var. Güzel insanlar var. Hayatta sağlık ve sakin hayat önemli. Burada sabah erkenden saat 6’da kalkıyorum. Komşularla birlikte günlük işlerimi yapıyorum” diyen Brigitte Pelltier “Babam 13 sene İzmir’de oturdu. Ben bir Türk’le evlendim. Sonra boşandık. Şimdi arkadaşız. Bu köyde komşularımı ve köydeki tüm insanları seviyorum. Köyde tek sorunumuz suyun olmamasıdır” şeklinde konuşarak Dudurga’da yaşamanın mutluluğunu dile getiriyor.

Dodurga köy halkından Fatma Mete "Brigitte çok iyi bir arkadaşım. 30 yıldır bu köydeyim. Eşim vefat etti. İlk kez gerçek bir arkadaş buldum. Kanadalı ama o bizden biri oldu. Onunla evi boyuyor, badana ediyoruz. Keçilere bakıp sağıyoruz” dedi.

Köy halkından Salime Aydeniz (70) ise “Ben Kanadalı komşumu çok seviyorum. Kız evladım gibi görüyorum. Komşuluğu çok iyi. Aç kalsam, düşüp kalsam koşar yardım eder. Onu çok seviyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.