Kamyonculara 1 milyon TL ceza

Muğla ilinin özellikle Kavaklıdere, Yatağan ve Milas ilçelerinde bulunan mermer, kömür, feldspat gibi madenlerin işleme tesisleri, termik santraller, şehir merkezleri ve Güllük limanına taşıma faaliyetleri yoğun şekilde devam...

Kamyonculara 1 milyon TL ceza

Muğla ilinin özellikle Kavaklıdere, Yatağan ve Milas ilçelerinde bulunan mermer, kömür, feldspat gibi madenlerin işleme tesisleri, termik santraller, şehir merkezleri ve Güllük limanına taşıma faaliyetleri yoğun şekilde devam ediyor.

Muğla ilinde bulunan maden ocaklarının yüzde 98’i ile yapılan taşımacılığın yüzde 80’lik kısmı Jandarma sorumluluk bölgesinde olup, söz konusu taşıma işlemlerinde ücretlendirmenin ton başına yapılması nedeniyle sürücüler ve araç sahipleri araçlarını aşırı tonajlı yükleyerek daha fazla maddi gelir elde etme yoluna gidiyorlar. Bu bölgelerde 2012 yılının ilk 10 aylık döneminde Jandarma ekipleri tarafından yapılan denetim ve kontrollarda kurallara ve yasalara uymayan taşıyıcılara 1 milyon TL tutarında maddi ceza uygulandı.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada;

“Bu durumda her yıl büyük miktarda para harcanarak yenilenen karayollarının yapısının bozulmasına ve araçların aşırı yüklenmesi nedeniyle fren donanımlarının etkin çalışmamasından dolayı trafik güvenliğinin tehlikeye atılmasına yol açmaktadır.

Ayrıca,  aşırı tonajlı yük taşıyan araçlar, özellikle köy, kasaba v.b. yerleşim yerleri içinden geçerken trafiği ve yaya güvenliğini tehlikeye atmakta, köylerdeki bahçe ve yolları toz içerisinde bırakmaktadır. Bu durumda vatandaşların tepkisini alarak protestolara neden olmaktadır.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, başta ilimizde çıkarılan madenlerin sevki olmak üzere aşırı tonajlı yük taşınmasının önüne geçmek maksadıyla Valilik Makamının da onayı alınarak, İl Özel İdaresinde bulunan seyyar kantar ve kullanıcısının da katılımıyla 24 saat kesintisiz tonaj denetimleri icra edilmekte olup, icra edilen denetimler sonucu 2012 yılının ilk on aylık bölümünde 203 araç sürücüsüne ve yükleniciye yaklaşık  1 milyon lira tutarında cezai işlem gerçekleştirilmiştir.

Vatandaşlarımızın vermiş olduğu vergiler ile yapılan karayollarının bozulmasını engellemek, karayollarını kullanan sürücü ve yayaların güvenliğini sağlamak ve mevzuata uygun olarak taşımacılık yapan şoför esnafının hak ve menfaatini korumak maksadıyla Jandarma Trafik Timlerince uygulanan trafik denetim ve kontrollerine aynı hassasiyet ve azimle devam edilmekte olunduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”denildi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.