Kamer Genç: Cumhurbaşkanlığına aday olacağım

CHP Bodrum İlçe Teşkilatı'nın Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla düzenlediği “Hukuk ve Demokrasi” paneli, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın katılımıyla gerçekleşti....

Kamer Genç: Cumhurbaşkanlığına aday olacağım

CHP Bodrum İlçe Teşkilatı'nın Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla düzenlediği “Hukuk ve Demokrasi” paneli, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın katılımıyla gerçekleşti. Turgutreis Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen ve Uğur Mumcu'nun anıldığı panele; Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, CHP Turgutreis Belde Başkanı Funda Akçalı, partililer ve davetliler katıldı.

Panelde, Uğur Mumcu'nun ilkokul arkadaşı olan Semih Tahaoğlu, Mumcu'yu hazırladığı bir slayt ile anlatarak, "Uğur Mumcu ile ilk olarak Ankara’da tanıştım. Uğur’u yirmi dakikada anlatmak çok zor. Uğur futbolcuydu ve kalecilik yapardı. O dönemlerde köprücük kemiğini kırdığı için sol omzu o yüzden hafif yukarıdadır. Uğur benim ilkokul arkadaşımdı" dedi.

“İmam Hatiplilere düşman değiliz”

Milletvekili Kamer Genç de, Uğur Mumcu'yu saygıyla andığını belirtti. Türkiye’deki adalet ve yargı ile ilgili konulara değinen Genç, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 115 bin kişi var. Bırakın ülkenin devlerini, bugün Çankaya köşkünde oturan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de imam hatipli. Biz imam hatiplilere düşman değiliz. İmam hatiplilerin görevi, imamlık ve hatiplik yapmaktır. Uğur Mumcu'nun da bahsettiği gibi köy enstitüleri neden kapandı? O zamanlar Yunanlılar, İtalyanlar, Fransızlar bu toprakları işgal etti. O dönemde Atatürk ve arkadaşlarıyla herkes dalga geçer gibiydi. O dönemde ilerici düşünce ile o düşmanı topraklarımızdan attılar, işte bunun adı laik cumhuriyet devletidir. O zamanlarda istiklal savaşı mücadelesi yapan Atatürk’ün temel ilkesi, devlette dini kurallar değil, akla ve bilime dayalı anayasalardı. Ancak o zamandan beri devam eden emperyalist güçler, bu ülkede demokrasiyi yok etmek için mücadele ettiler ve o günlerden beri gelen birçok siyasi kadro oluştu" diye konuştu.

“Önümüzdeki seçimlerde adayım”

Bir partilinin Kamer Genç'e, "Cumhurbaşkanlığına aday olacağınız doğru mu" sorusu üzerine Genç, "Cumhurbaşkanlığına aday olabilmek için 20 oy gerekli, partiye ihtiyaç yok. Ben 30 yıllık siyasetçiyim ve gerçekten cumhurbaşkanlığına aday olacağım. Aday olduğumda korkacaklar ve kimse karşımda duramayacak. Ben ciddi olarak önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanlığına adayım arkadaşlar" diye cevap verdi. Bu arada, soruyu soran CHP'li vatandaş bunu doğru bulmadığını söyleyince, Genç ile aralarında kısa süreli bir polemik yaşandı.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.