Kalkan’da Saatcı’ya sevgi seli

Kalkan’da yüzlerce işletmenin katılımıyla gerçekleşen Yöresel Yemek Festivali’ne davet edilen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı bölge halkı tarafından sevgiyle karşılandı. Program alanına girmesiyle birlikte Kalkanlı...

Kalkan’da Saatcı’ya sevgi seli

Kalkan’da yüzlerce işletmenin katılımıyla gerçekleşen Yöresel Yemek Festivali’ne davet edilen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı bölge halkı tarafından sevgiyle karşılandı. Program alanına girmesiyle birlikte Kalkanlı vatandaşların teker teker fotoğraf çekildiği Saatcı, bölgedeki gazetecilerin sorularını da yanıtladı.  AK Parti Muğla 1. Sıra adayı Hasan Özyer’le ilgili sorulan soruya Saatcı samimiyetle cevap verdi.

Kalkan’da vatandaşların alkışlarıyla program alanına giren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya eşi Nesrin Saatcı eşlik etti. Kalkan sakinlerinin ve işletmecilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda jüri tarafından yemekler tadılarak, oylama yapıldı.  Yarışma ekibinin ısrarı üzerine Başkan Saatcı, Kalkan sakinlerine seslendi. Başkan Behçet Saatcı, “Fethiye’den selam ve saygılarımı iletiyorum. Aynı coğrafyayı paylaştığımız Kalkan’ımız bizim için çok özel bir yer. Kalkan, Gökova, Dalyan, Göcek, Kekova, Ölüdeniz bizim dışa açılan pencerelerimiz. Zaten turizm anlamında denizimiz, kumumuz ve güneşimiz var ama bu etkinliği kültürel amaçta değerlendirerek Yöresel Yemek Festivali olarak taçlandıran başta Mustafa başkanım olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum. Hepimiz yabancı bir ülkeye gittiğimiz zaman başka bir vilayete gittiğimiz zaman o yörenin kendine has değerleriyle tanışmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi de Kalkan’da yapılan bana göre yöresel yemek festivali. Bunun hem bölgeler arası farklılığın ortaya çıkması hem de buraya gelen yabancılara farklı bir damak tadı tattırılması anlamında çok doğru bir iş olduğunun düşüncesindeyim. Biz de 80 km  ileride yöresel kültürümüzü, yöresel sanatçılarımızı ayakta tutmak için çok büyük çaba harcıyoruz. Çünkü kültürümüzü kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. Paran yoksa borç alıyorsun, silahın yoksa buluyorsun ancak kültürün gitti mi? Geri gelmiyor. Ben bunu sadece bir yemek festivali olarak değil, Türk kültürünün önemli bir ögesi olarak da düşünüyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

“Hasan Özyer’in bakan olması gönülden isterim”

Bölge gazetecilerinin de ilgisiyle karşılanan Başkan Saatcı, gündemle ilgili sorulara da cevap verdi.  Ak Parti Muğla 1. Sıra adayı Hasan Özyer’le ilgili düşüncelerini gazetecilerin soruları üzerine paylaşan Başkan Saatcı, “Hasan benim kardeşim. Fethiye’mizi ve Muğla’mızı Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğinden hiçbir şüphem yok. Hasan’ın sade bir milletvekili olmayacağını, kabine de yer alacağını kesinlikle düşünüyorum. Onda bu bilgi ve birikim var. Fethiye’den bir bakan çıkmasını tabi ki de cani gönülden isterim” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.