Kale’de temizlik çalışması

Milas Müze Müdürlüğü, bilgilendirme panoları tahrip edilen ve yakılan mangal ocaklarıyla zarar gören Beçin Kalesi’nde temizlik ve onarım çalışması yaptı.Piknikçilerin uğrak yeri Beçin Kalesi’nin yakılan mangal ocakları...

Kale’de temizlik çalışması

Milas Müze Müdürlüğü, bilgilendirme panoları tahrip edilen ve yakılan mangal ocaklarıyla zarar gören Beçin Kalesi’nde temizlik ve onarım çalışması yaptı.

Piknikçilerin uğrak yeri Beçin Kalesi’nin yakılan mangal ocakları ve çevreye atılan çöpler nedeniyle zarar görmesi Milas Müze Müdürlüğünü harekete geçirdi. Kalede temizlik ve onarım çalışması başlatan müze görevlileri, tarihi yapılar hakkında bilgi veren yıkılmış tabelaları onardı. Çalışma kapsamında yakılan mangal ocaklarıyla zarar gören tarihi yapılar ve çevresinde de temizlik yapıldı.

14 yüzyılda bölgeye hakim olan Menteşe Beyliği’nin başkentliğini yapmış ve içinde bulundurduğu tarihi yapı zenginliği ile dikkat çeken Beçin Kalesi, ilçenin en gözde tarihi alanlarından birisi. Kalede yaşanan tahribatın düzeltilmesinin ardından kaleyi ziyaret eden vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Piknikçilerin mangal alanları dışında ateş yakmamaları, çevreyi kirletmemeleri ve tarihi kalıntılara zarar verenleri yetkililere ihbar etmeleri kalenin korunabilmesi için büyük önem taşıyor.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.