Kaldırımlar engelliler için düzenleniyor

Yatağan Belediyesi, yaya kaldırımlarını, görme engellilerin kullanımına uygun hale getirmek için “Görme engelli taş” uygulaması başlattı.Yatağan Belediyesi tarafından kaldırım kaplaması ve engelliler ile ilgili kaldırım...

Kaldırımlar engelliler için düzenleniyor

Yatağan Belediyesi, yaya kaldırımlarını, görme engellilerin kullanımına uygun hale getirmek için “Görme engelli taş” uygulaması başlattı.

Yatağan Belediyesi tarafından kaldırım kaplaması ve engelliler ile ilgili kaldırım düzenlenmesi için ihale yapıldı. 13 Kasım 2013 tarihinde ihaleye çıkarılan kaldırım kaplaması ve engelliler ile ilgili kaldırım düzenlenmesi işinin ihalesini Önyapı Har. Nak. İnş. Gıda Madde San. Tic. Ltd. Şti. kazandı. Cumhuriyet Caddesi kaldırımlarına yer karosu ve engelli beton karosu döşeme yapımı işini alan Önyapı’ya, hak ediş maliyeti 51 bin 224 TL tutacak olan yerin 29 Kasım’da yer teslimi yapıldı. Teslimin ardından çalışmalara geçtiğimiz günlerde başlanırken şuanlık dış mekan karosunun yapımının sürdüğü, önümüzdeki günlerde de engelli beton karosunun döşeme işlemine başlanacağı öğrenildi.

Bu kapsamda, ihalenin içeriği, 40x40x3,6 cm. ebadında dış mekân karosu bin 500 metrekere, 40x40x4 cm. ebadında yüzeyi sarı kartelli engelli yer karosu 112 metrekare döşemesi şeklinde açıklanırken konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, engelli yer karosu işleminin şuan için belirli bir bölgede uygulanacağını fakat önümüzdeki günlerde bu yer karolarının tüm ilçeye yayılacağını söyledi.

Başkan Işık, yaptığı açıklamada; “Görme engellilerin en büyük sorunlarından olan kaldırımlar, belediyemiz tarafından yeniden düzenleniyor. Yaya kaldırımlarını, görme engellilerin kullanımına uygun hale getirmek için ‘görme engelli taş’ uygulaması başlattık.

Görme engelli taş ilçe merkezimizde bulunan birçok alanda uygulanacak. Görme engelli taşları, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları, benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanlarında görme engelli vatandaşlarımızı yönlendirmek maksadıyla kullanılıyor. Uzun çizgili yönlendirme taşı, yürüyüş güzergâhını, uyarıcı taşlar ise kaldırımın bitip başladığını görme engelli vatandaşa bildiriyor. Şimdilik belirli bir kısmında uygulanacak sistem daha sonra ilçemizin her bölgesine uygulanacak, bizler engelli vatandaşlarımızın engellerini oradan kaldırmak için üzerimize düşen görev ne ise yerine getiremeye hazırız” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.