Kalbini Türk Hekimlerine emanet etti

Tatil için Marmaris’e gelen ve tatilinin 3. Gününde şiddetli göğsünde şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye kaldırılan İngiliz turist Yücelen’de sağlığına kavuştu. İngiliz turiste yapılan by-pass ameliyatı başarılı bir...

Kalbini Türk Hekimlerine emanet etti

Tatil için Marmaris’e gelen ve tatilinin 3. Gününde şiddetli göğsünde şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye kaldırılan İngiliz turist Yücelen’de sağlığına kavuştu. İngiliz turiste yapılan by-pass ameliyatı başarılı bir şekilde sonuçlandı.

İngiliz Vatandaşı Manchester'lı George William Graham(49), tatil için Marmaris'i seçti fakat Dalaman'a giriş yaptıktan üç gün sonra göğsünde  meydana gelen şiddetli ağrı şikayeti ile Marmaris'te özel bir hastaneye giriş yaptıktan sonra ileri tetkik ve tedavi için Muğla Özel Yücelen  Hastanesi Kalp Merkezine sevk edildi.

Yapılan anjio sonrasında 3 damarının tıkalı olduğu saptanan Graham  bypass ameliyatına alındı. Cerrahi müdahaleden başka çare olmadığı ve riskli bir ameliyat geçirebileceği söylenen Bay Graham kendisini İngiliz Doktorlara değil, Atatürk'ün söylediği gibi  “ Türk Hekimlerine ” emanet etti.

3 Damarı Tıkanmıştı

Çalışan kalpte bypass yöntemini uygulayan Kalp ve Damar Cerrahisi A.B.D. Uzman Doktoru Hakan Filizoğlu ile birlikte ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr. Aşkın Pekbay “ Hastamız bugüne kadar herhangi bir sağlık sorunu yaşamamış, 30 seneden beri günde üç paket sigara içmiş. Türkiye'ye bir çok sefer gelmiş gitmiş, göğsünde birden bire ağrı olunca önce Marmaris'te bir özel hastaneye başvurudktan sonra ileri tetkik ve tedavi için hastanemizin kalp merkezine getirildi. Yard.Doç.Dr.Nuri Köse tarafından yapılan anjio sonrası 3 damarında ciddi derecede darlık görüldü. Bay Graham'a acilen bypass olması gerektiği konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu. Kendisi “başka çarem yok ambulans uçağın gelmesi en az bir hafta demek.Doktorlarım bana güven veriyor” açıklamasında bulundu. Biz de kalbini yeniledik, gelecek sene Akyaka'ya tatil için gelecek, hep birlikte doğum gününü kutlayacağız ” dedi.

Sağlık Sistemine Hayran Kaldım

Başarılı geçen ameliyat sonrası hastaneden taburcu olan George Graham “ Açıkçası bu kadarını beklemiyordum hatta ameliyattan başarı ile çıkacağımı sanmıyordum ancak gerek doktorlarımızın gerekse Yabancı Hasta Biriminizin ilgisi, güler yüzü, anlayış ve sabrı için çok teşekkür ediyorum. Hastanenize ve Türk Sağlık sistemine hayran kaldım, şimdi ilk işim ülkeme dönmek sonrasında  Şubat'ta Tunus'u ziyaret edeceğim, 2014 eylül ayında Akyaka'ya geleceğim ve ölmez sağ kalırsam doktorumun da söylediği gibi bu ekiple doğum günümü kutlayacağım ” dedi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.