Kalbini çantada taşıyor!

Yatağan’da yaşayan 58 yaşındaki Nurullah Balık adlı vatandaş, içinde bulunduğumuz bugün sona erecek olan Organ Bağış Haftası etkinliklerinde dikkat çekilen Organ Bağışının ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.3...

Kalbini çantada taşıyor!

Yatağan’da yaşayan 58 yaşındaki Nurullah Balık adlı vatandaş, içinde bulunduğumuz bugün sona erecek olan Organ Bağış Haftası etkinliklerinde dikkat çekilen Organ Bağışının ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

3 yıldır yapay kalple hayata tutunan ve kalbini elindeki çantasında taşıyan 2 çocuk babası Nurullah Aydın, 3 yıldır organ nakli bekliyor. Yaşamı mucizelerle dolu olan Aydın, her gün sabah uyandığında müjdeli nakil haberini bekliyor.

Bütün ülke genelinde ve Muğla’da 3-9 Kasım tarihleri Organ Bağış Haftası etkinlikleri gerçekleştirilirken, organ bağışının önemine dikkat çekildi. Ülkemizde ve Muğla’da organ nakli bekleyen binlerce vatandaş gibi Yatağan’da yaşayan 2 çocuk babası Nurullah Aydan (58) adlı vatandaş organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Aydın, 3 yıldır yapay kalple yaşıyor ve kalbini çantasında taşıyor.

Balık’ın sıkıntıları birkaç yıl önce başladı. Bir süre Muğla’da tedavi gördükten sonra kalpte büyüme kanama başlayınca İzmir Ege Üniversitesi hastanesinde yapılan operasyonla kendisine yapay kalp takılalı 4. yılına girdi.

Yaşamı mucizelerle dolu

Kendisinin yaşamasının müzice olduğunu söyleyen Balık; ‘Kalpte büyüme kanama vardı İzmir Ege Üniversitesi hastanesinde kalp damar profesörü hocam Tahir Yağdı, beni hayata döndürdü. 3 senedir yapay kalple yaşıyor elimde sırtımda taşıyorum. Tek arzum bir an evvel organ nakli olup Gerçek kalbe ve sağlığıma kavuşmak. Birde insanlardan ilgi yani anlayış bekliyorum, bazen anlayış görüyorum bazen de banka kuyruklarında kimse sıra vermiyor uzun süre kalıyorum. Her 3 ayda organ nakil merkezine gidiyor um. Burada dokularım ve diğer analizlerim yapılıyor. 4 ayda bir de makinenin bakımı yapılıyor. Allah Devletimize zeval vermesin kendi imkânlarımla ne kadar yapabilirim” dedi.

Müjdeli haber bekliyor

Kan grubunun A RH - + olduğunu belirten Nurullah Balık, Organ bağışı haftasında müjdeli haber bekliyor. Kendisine uygun doku nakil yapılması halinde eski sağlığına kavuşacak olan Balık; “Hergün bir ümitle yaşıyorum çalan her telefona heyecanla bakıyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.