Kalamar değil adeta canavar

Marmaris İlçesi’ne bağlı Selimiye köyünde, oltaya takılan ‘dev’ kalamar günün konusu oldu. Marmaris'te Zeki Somuncu (28) adlı vatandaşın iskeleden attığı oltayla tuttuğu, 11 kilogram ağırlığında,1,5 metre boyundaki...

Kalamar değil adeta canavar

Marmaris İlçesi’ne bağlı Selimiye köyünde, oltaya takılan ‘dev’ kalamar günün konusu oldu. Marmaris'te Zeki Somuncu (28) adlı vatandaşın iskeleden attığı oltayla tuttuğu, 11 kilogram ağırlığında,1,5 metre boyundaki kalamar görenlerini şaşkınlığa uğrattı. ‘Caridea’ isimli restoranı işleten Zeki Somuncu, yıllardır kalamar avladığını ancak bu büyüklükte hiç kalamar yakalamadığını belirtirken, “Akşamın ilk saatleriydi, hava henüz kararmaya yüz tutmuştu. Kalamar yakalamak amacıyla restoranımızın iskelesinden 'kalamar salası' dediğimiz özel bir olta attım. Çok geçmeden oltaya bir şey takıldı ama çok ağırdı. Misinanın bu ağırlığı kaldıramayacağını düşünerek, aynı yere ahtapot salası bıraktım. Ağırlık ahtapot salasına sarılınca da çekmeye başladım. Dev bir kalamar yakalamıştım. Yıllardır kalamar avlarım, en büyüğü 1 kilogramı geçmezdi ama bu tam 11 kilogram geldi. Kocaman kafasının uzunluğunu ise 1 metre 15 santim olarak ölçtüm. Bacaklarıyla birlikte toplam boyu ise 1,5 metre. Sanırım bu Türkiye’de görülen ve yakalanan en büyük kalamar.”dedi.

Herkes şaşırdı

Köylülerden Kadir Akgül ise denizden çıkan dev kalamar hakkındaki düşüncelerini dile getirirken, “45 yaşındayım, köyümde kadar büyük kalamar yakalandığına, şimdiye dek ne şahit oldum ne de duydum. Benim bildiğim kalamarın en büyüğü, yarım bilemedin 1 kilogram olur. Bunu görünce çok şaşırdım, biraz da ürktüm doğrusu. Denizde böylesine dev bir kalamarla karşılaşmak istemem” diye konuştu.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.